sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Viikko 26

Ma 24.6; a: 6km. i: 11km. Yht. 17km
Ti 25.6; a: 5km. i: 5km + 10 x 200m mäkivedot, palautuksena mäki hölkkää alas ja 30s alhaalla ennen uutta vetoa + 3km. Yht. 17km
Ke 26.6; a: 5km. i: keskivartalojumppa + 16km. Yht. 21km
To 27.6; i: 9km, sis. 5x100m kiihdytykset
Pe 28.6; i: 4km + Helsinki Central Park Run (10km kisa): 37.50 + 1km. Yht. 15km
La 29.6; p: 11km
Su 30.6; p: nilkka-, pohje- ja jalkateräjumppaa. i: 15km

Viikko 26: juoksua yht. 105km

Aika tehokas treeniviikko. Suunnitellusti sain tehtyä 2 kovaa treeniä: tiistain mäkivetotreenin ja perjantain kisan. Nyt sunnuntaina oli tarkoitus juosta pitkä lenkki, mutta siirsin sen ensi viikon alkuun ja kipaisin sen sijaan 15km mäkisessä maastossa. Tämä antoi hyvin ärsykettä jaloille ja myös henkigykselle, vaikka en vauhtia mäkiin nostanutkaan.

Perjantaina juoksin siis kauden toisen kisani. Kyseessä Helsinki Central Park Run, jossa oli valittavana 3 matkaa: 5km, 10km ja 15km. Valitsin 10km, koska tunsin sen olevan tähän paikkaan ihan riittävästi. Kisassa kierretään 5km mittaista reittiä, eli kympillä tämä piti juosta kahdesti. Startti puolestaan oli vasta klo. 19:00 illalla, eli kyseessä iltakisa. Kuuluttajana toiminut Aki Nummela laskee sekunnit lähtöön ja porukka säntää merkistä matkaan. Tuttuun tyyliin olen hidas löhtijä ja porukkaa tuntuu painavan edelleni aika määrä. Ajattelin tietoisesti aloittaa hieman rauhallisemmin, sillä takana on aika rankka treeniviikko, eikä itselläni ole vielä startteja alla kaudelle juuri lainkaan. Pian saan rytmistä kiinni ja katson eteneväni sellaista 3.45-3.47 vauhtia. Se tuntuu sopivalle. Porukkaakin pystyn ohittamaan aika hyvin jo ensimmäisen kierroksen aikana. Päättelen tästä että moni on tainnut rynniä liikkeelle hieman ylikovaa. Vitosen väliaika on tasan 19.00 johon olen aavistuksen pettynyt. Luulin juoksevani hieman lujempaa. Toiselle kierrokselle lähdettäeässä aivan edessäni ei mene lähellä ketään ja ohittamani porukka takanani tuntuu jäävän jälkeen. Huomaan pian juoksevani ylhäisessä yksinäisyydessä. Joskus 7km kohdilla huomaan, että olen hieman saavuttanut edellä menevää kaveria, mutta eroa on silti vielä suht runsaasti. Temmon eteenpäin aika tasaisesti, mutta kaverin selkä alkaa lähestyä kohta aina nopeasti. Kun matkaa on enää kilometrin verran maaliin, olen edellä menevän miekkosen juossut melkein kiinni. No sitten kaveri lisää pökköä pesään ja vaikka kuinka koetan vastata, en onnistu häntä tavoittamaan ja tulemme maaliin ihan muutaman sekunnin erolla. Maalissa kiittelen häntä hyvästä kirityksestä.

Loppuaikana 37.50 ei nyt ole kovin ihmeellinen. Rehellisesti sanottuna kuvittelin pystyväni hieman kovempaan vauhtiin, mutta tämä oli tulos tällä kertaa. Hyvä puoli oli, että jaksoin todella tasaista vauhtia, sillä vitoset olivat 19.00 + 18.50. Ja pääasiahan on tietty että saa näistä kisoista kovaa treeniä alle, eihän mulla näissä ole mitään ihmeempiä tulostavoitteita enkä varsinkaan ala näihin erityisemmin keventelemään.

Ensi viikon lauantaina 6.7 pitäisi juosta puolimaraton Limingassa. Katsotaan sitten millaista vauhtia siellä pystyy vetämään. Reitti siellä ainakin on aivan pöytätasainen, joten sen puolesta voisi pystyä hyväänkin loppuaikaan, mutta kunnostahan se tietty kiinni on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti