sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Viikko 27

Ma 1.7; a: 3km. i: 16km. Yht. 19km
Ti 2.7; a: 2km. i: 16km. Yht. 18km
Ke 3.7; a: 6km. i: 6km. Yht. 12km
To 4.7; a: 10km. p: keskivartalojumppa
Pe 5.7; p: 13km, sis. 5 x 100m kiihdytykset
La 6.7; i: 4km + Limingan rantalakeusjuoksu (puolimaraton): 1:22.43. Yht. 25km
Su 7.7; i: 5km

Viikko 27: juoksua yht. 102km

Heinäkuuta mennään jo. Kylläpä aika rientää nopeasti! Oli aika kaksijakoinen treeniviikko. Alkuviikosta oli vatsan toiminnan kanssa ongelmia. Heti maanantaina piti hyökätä aamulenkillä sissipaskalle ryteikköön ja sama meinasi toistua tiistainakin. Pötsi oli muutenkin koko ajan jotenkin kuralla ja se puolestaan aiheutti sen, että keskiviikon lenkeillä oli tosi voimaton olo. Mietinkin, että mitähän viikonlopun kisasta tulee, mutta onneksi homma rauhoittui torstain ja perjantain aikana.

Ajelin torstai-iltana Ouluun sukulaisten luokse. Siellä juoksin perjantaina mukavan lenkin pitkin upeita Oulujoen laitaa kiertäviä reittejä. Lauantaina ajelin sitten Liminkaan juoksemaan puolimaratonia Limingan rantalaleusjuoksuun. Kovin moni ei puolimaratonille startannut, sillä tuntui 10km olevan suurimmalla osalla juoksumatkaksi valikoitunut. Puolimaraton starttasi varttia ennen 10km ja 5km matkoja. Reitti oli 5km lenkki 4 kertaa + ekalla kierroksella juostava reilun kilometrin lisälenkki. Klo. 16:30 lähettäjä komentaa juoksijat matkaan. Lähden liikkeelle suht rauhallisesti, mutta huomaan juoksevani pian kärjessä yhdessä vanhan juoksututtavani Limingan Niittomiesten Jani Määtän kanssa. Etenemme tosi tasaisesti 3.50/km vauhtia pari kierrosta. Juoksemme oikeastaan rinta rinnan. Noin 13-14km välimaastossa Jani alkaa hieman jäädä, vaikka en kiristä vauhtia ollenkaan. Ilmeisesti hänellä alkaa painaa koska välimatka kasvaa pikku hiljaa. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä, olen saanut aikaiseksi jonkun verran eroa. Itselläkin alkaa painamaan ja vauhti tippuu 4.00/km tienoille. 5km pituisesta reitistä n. 1,5km oli hiekkatietä, joka tuntui joka kierroksella itselleni selvästi asfalttia raskaammalle. Jotenkin minusta myös tuntuu, että hiekalla askeleeni luistaa, ehkä se on ominaista kaltaiselleni lihaksikkaalle (lue lihavalle) juoksijalle?!? Viimeisellä kierroksella hiekkatiepätkä ottaa oikeasti aivoon. Vauhtikin putoaa reilusti päälle 4.00 ja en saa sitä mitenkään nousemaan. Hiekkapätkän päätyttyä riuhdon vauhdin väkisin 4.00/km lukemiin, mutta kovempaa en vain kerta kaikkiaan pääse. Maaliin pääsen ajassa 1:22.43 ja keskivauhtini koko matkalle oli 3.55/km. Eihän tuo loppuaika mitenkään häävi ole, mutta olen silti tyytyväinen kisan antiin. Kovana treeninä se toimi juuri kuten pitikin.

Tulevina viikkoina pitäisi saada sopivasti temmottua mäkivetoja, muitakin vetoja ja tehtyä myös pari pitkää lenkkiä. Niillä eväillä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti