keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuoden 2013 yhteenvetoa

Vuoden 2013 juoksukilometrit:

- tammikuu: 354km (keskeytys Dubain maratonilla)
- helmikuu: 337km
- maaliskuu: 467km
- huhtikuu: 438km
- toukokuu: 479km
- kesäkuu: 481km
- heinäkuu: 422km
- elokuu: 516km
- syyskuu: 437km
- lokakuu: 259km (Kankaanpää maraton)
- marraskuu: 185km
- joulukuu: 386km

Vuosi 2013: juoksua yht. 4761km

Kokonaisuudessaan vuosi 2013 oli juoksuharrastuksen puolesta mitä erinomaisin. Ennen joulukuuta ei ollut mitään vaivoja enkä sairastellutkaan paria lyhyttä flunssaa lukuun ottamatta lainkaan. Nyt vasta aivan vuoden lopussa vanha nemesikseni, vasen polvi on alkanut inhottavasti kipuilla.

Vuosi ei alkanut mitenkään kivasti kun heti tammikuun lopussa jouduin keskeyttämään Dubain maratonilla. Syynä tähän oli todennäköisesti se, että viimeiset 2 kuukautta ennen maratonia joutui juoksemaan lumisilla teillä tai juoksumatolla ja näin ollen jaloista puuttui maratonin vaatima iskutus. Olisipa vuosi sitten ollut tällaiset kelit kuin nyt niin maratonkin olisi voinut kulkea eri hienosti. Maratonin jälkeen reenit sujuivat kivasti ja keväällä kunto tuntui olevan hyvin nousussa. Tuloksellisesti koko kauden paras kisani osui kesäkuun loppuun kun juoksin 29.6 Turussa Paavo Nurmen maratonilla uudeksi puolimaratonin ennätyksekseni 1:18.58. Sattui todella huippukulku juuri tuolle päivälle vaikka alla oli aika kova reeniviikko. Toki kelin suhteen kävi valtava tuuri sillä aikaisemmin viikolla oli +30 asteen helle ja vielä kisapäivän aattoiltanakin mittari näytti +25. Itse kisapäivänä lämpötila oli kuitenkin vain +18 C.

Olin asettanut kauden päätavoitteen lokakuuhun Kankaanpään maratonille. Tavoite oli alittaa 2:50 joka jäi vielä haaveeksi. Kesän ja syksyn reenit kulkivat niin hyvin, että tavoite näytti olevan aivan realistista saavuttaa. Kisapäivän kelin suhteen oli huono tuuri sillä tuuli oli maratonin aikana todella kova. Lopulta hyydyin toisella puoliskolla aika lailla ja loppuajakseni tuli 2:57.32. Olin tähänkin ihan tyytyväinen sillä paranihan ennätykseni 1.23min. Paljon jäi kuitenkin hampaan koloon. Mietin jälkeen päin, että vaikka keli olisikin ollut ihanteellinen niin tuo 2:50 alitus ei tuona päivänä olisi siltikään kohdallani toteutunut. Ehkä noin 5min. pystyi pistämään kovan tuulen piikkiin mutta ei missään nimessä enempää. Jäipähän tavoiteltavaa seuraavillekin maratoneille. Maratonin jälkeen otin muutaman viikon todella lunkisti ennen kuin aloitin taas uudelleen reneilemaan. Kuten tuossa jo mainitsin, nyt joulukuussa vasen polvi alkoi kupuilemaan ja hieman pilasi muutoin likipitäen täydellisen reenivuoden. Ei pidä kuitekaan pahemmin valittaa koska olen tätä ennen saanut reenailla ehjänä todella kauan, mikä oli takavuosina usein täysin mahdotonta.

Lukujen puolesta vuosi 2013 oli todellakin hyvä. Juoksin 4761km, joka on selvä kilometriennätykseni yhdelle vuodelle. Tämä ol tietenkin mahdollista kun pysyin niin hyvin terveenä ja ehjänä. Myös ennätykset menivät kolmella matkalla uusiksi. 29.6 juoksin Turussa uudeksi puolikkaan enkaksi jo tuon mainitsemani 1:18.58, Haapamäellä sain kipitettyä 31.8 pidetyssä Höyryn hölkässä uudeksi 10km ennätykseksi 36.09 ja sitten 19.10 maratonenkka parani siis vielä Kankaanpäässä lukemiin 2:57.32. Toivottavasti vuodesta 2014 tulisi edes osittain yhtä hyvä niin johan olisi aihetta tyytyväisyyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti