sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikko 3: Polvidiagnoosia ja auton kanssa sähläystä

Ma 13.1; i: 90min. punttilsalireeni
Ti 14.1; i: 70min. crosstrainer
Ke 15.1; i: 60min. kuntopyörä, sis. 2+2min/4+4min/2+2min*
To 16.1; lepo, illalla tunnin hieronta
Pe 17.1; lepo
La 18.1; p: kuntopiiri. i: 60min. crosstrainer, sis. 3x3min.*
Su 19.1; a: 70min. kuntopyörä, sis. 3 x 3+3min.* + 30min. crosstrainer

Viikko 3: crosstrainer yht. 2h 40min.; kuntopyörä yht. 2h 10min.

Toinen viikko korvaavien parissa. Keskiviikkona kävin Sakari Oravan vastaanotolla kuulemassa tuomion polvesta. Sakke sanoi, että vasemman polven patellajäne on selvästi tulehtunut ja jänne sen myötä paksuuntunut. Turvotusta ei polvessa ole, mutta Saken mukaan siinä on yhdessä kohtaa kovettuma. Joudun seuraavaksi sellaiseen ESWT-hoitoon, jossa polveen kohdistetaan mekaanista iskutusta (laite "iskee" 50 kertaa sekunnissa). Tämän tärytyksen pitäisi laukaista tulehdus jänteessä, jolloin jänne kiinteytyy normaaliin muotoonsa. Hoitoa tulee ottaa 3 kertaa kerran viikossa. Korvaavia reenejä joissa ei tule ponnistavaa liikettä, saa tehdä muutoin, mutta hoidon jälkeen pitää olla päri päivää täyslevolla. Sakke sanoi, että toisen hoitokerran jälkeen voi parin päivän levon jälkeen käydä kokeilemassa juoksua varovaisesti. Ainakin siis seuraavat vajaat 3 viikkoa menee vielä juoksematta. Toivottavasti hoito tehoaa, tulehdus paranee ja pääsisi takaisin tien päälle.

Perjantaina piti käydä aamulla crosstraineria vatkaamassa, mutta aamulla oli auton kanssa kerrassaan huono tuuri. Menen autolla töihin yleensä vain perjantaisin koska lähden yleensä ajamaan suoraan töistä Poriin. Heräsin klo. 5:45 ajatusenani lähteä siis tekemään kunnon aamureeni. Otin kamat kantoon ja lompsin autolle joka oli pihalla melkoisen jäässä koska mulla ei ole Turun kämpälläni pistokepaikkaa autolle. Kottero kuitenkin käynnistyi moitteettomasti ja menin skraappaamaan ikkunoita pois jäästä. Puhdistuken jälkeen oli tarkoitus lähteä ajamaan salille, mutta ovet olivatkin lukossa!!! Auto oli siis käynnissä, avaimet sisällä ja ovet lukossa!! "Ei voi olla totta" ja "mitäs nyt" olivat ekat ajatukset. Puhelin oli onneksi taskussa. Mietin että poliisit eivät voi tälle ongelmalle mitään kun autossa ei ole varsinaisia avaimenreikiä lainkaan, vaan ovet avataan aina sähköisesti. Soitin numeropalveluun ja pyysin yhdistämään tiepalveluun. Tiepalvelun päivystäjä sanoi, että pääsisivät kyllä autoon sisään, mutta enne klo 7:00 aamulla he veloittavat keikasta yötaksan mukaan joka olisi lähes 200 euroa. "Siis ei terve" oli ajatukseni. Kello oli siinä vaiheessa 6:15. Kysyin paljonko taksa on klo. 7:00 jälkeen ja vastaus oli että 80 euroa. Sovittiin, että yöpäivystäjä välittää keikan aamuvuorolle joka sitten ryykää paikalle heti seiskan jälkeen. Hyrysysy sai siis jäädä parkkipaikalle tyhjäkäynnille. Pakkastakin oli pihalla -18 astetta ja kämppäni avaimet olivat tietenkin kiinni auton avaimissa. Lähikuppila avaa ovensa vasta klo. 6:45 joten kävelin siinä pakkasessa korttelia ympäri puolisen tuntia. Onneksi olin pukeutunut suht hyvin. Kahvilan auettua menin sinne odottamaan tiepalvelua paikalle. He tulivatkin noin klo. 7:10 ja saivat näppärästi oven auki. Mun autossa keskulukitus aukeaa siten, että kun painan nappia, vain kuskin oli aukeaa. Kun painan nappia toisen kerran, aukeavat muutkin lukot. Olen ilmeisesti avannut vain kuskin oven kun menin käynnistämään auton ja pakkasen takia lukko oli tiepalvelun arvelun mukaan jäänyt ikään kuin "puoliasentoon". Kun sitten tulin ulos puhdistamaan ikkunoita ja läimäsin oven kiinni, menikin se mokoma tärähdyksen voimasta lukkoon. Kerrassaan surkeaa tuuria. Onneksi moisesta selvisi rahalla eikä mitään suurempaa vahinkoa sattunut. Ei voi todeta muuta kun että aina sattuu, harvemmin tapahtuu!

2 kommenttia:

  1. No niin, kun on joku diagnoosi niin silloin se vähän helpottaa henkisesti, ainakin minulla.

    Tsemppiä korvaaviin. Kun löydät hyvän viikko rytmin, niin siitä tulee ikään kuin maneeri, jota on helppo toistaa :) Mulla menee ma,keja pe altaassa, ti ja to salilla ja sitten viikonloppuisin kaikkea mitä jaksaa :)

    VastaaPoista
  2. Juuri näin. Selkeän diagnoosin kanssa on huomattavasti helpompi kuin epätietoisuudessa. Täytyy koettaa tsempata itseään noiden korvaavien parissa. Tosin mulle tulee tuon ESWT-hoidon takia pakostikin 2-3 päivää lepoa per viikko tuleviin viikkoihin, eli mitään hirmuista reenimäärää tässä ei kyllä tehdä. Tämä ei tosin haittaa vähääkään jos pääsen jo vajaan kolmen viikon päästä juoksemaan :)

    VastaaPoista