sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Viikko 4

Ma 20.1; lepo (ESWT-hoito, 1. kerta)
Ti 21.1; lepo
Ke 22.1; i: pieni kuntopiiri + 20min. kuntopyörä + 40min. crosstrainer
To 23.1; i: 70min. kuntopyörä, sis. 2 x 3+3min./2+2min./1+1min *
Pe 24.1; i: 50min. crosstrainer
La 25.1; p: kuntopiiri. i: 60min. kuntopyörä, sis. 1 x 1+1min./2+2min./4+4min/2+2min/1+1min. *
Su 26.1; p: 60min. crosstrainer, sis. 4 x 3min. **

Viikko 4: crosstrainer yht. 2h 30min. ja kuntopyörä yht. 2h 30min.

Laitetaas selitykset kun viime viikolla jäi uupumaan...

* Tuo kuntopyörän kanssa tehty esim. 2+2min. tarkoittaa 2min. aika-ajotyyppisesti kovaa raskaalla välityksellä, jonka jälkeen heti perään 2min. seisaalteen suht raskaalla vastuksella (tai välillä päinvastaisessa järjestyksessä).
** Crosstrainerilla nuo merkityt minuuttimäärät on tehty tavallista selvästi raskaammalla vastuksella.

Viikon alussa oli ensimmäinen kolmesta ESWT-hoidosta. Toimenpide tuntui välillä tiettyyn osaan polvea hieman epämiellyttävältä, mutta olisi ollut kuulemma ihme jos se ei olisi lainkaan aiheuttanut tuntemuksia. Tiistain vietin Saken ohjeiden mukaisesti vielä täysin lepäillen ja loppuviikko meni satunnaisesti crosstraineria vintatessa sekä kuntopyörää polkiessa. Olen pitänyt päivittäin kylmää polvessa ja saunassa laittanut sitä aina kylmään veteen. Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa aika hyvältä eikä polvessa tunnu kipuja lainkaan. Heti tulevan viikon maanantaina menen toiseen ESWT-hoitoon ja torstaina saan muutaman lepopäivän jelkeen kokeilla juoksua varovasti. Jos kaikki menee putkeen, oli mennyt viikko viimeinen täysin ilman juoksua :) Nyt vaan pitää olla malttia aloittaa juokseminen tarpeeksi rauhallisesti jotta ei tule takapakkia tähän vaivan hoitoon. Ekat lenkit teen varmaan juoksumatolla koska se on alustana sopivan pehmeä ja siten jaloille ystävällinen.

2 kommenttia:

  1. Toivottavsti hoito tepsii ja pääset taas pian juoksun pariin.
    Itsekkin pääsen taas piakkoin suomen kylmiin olosuhteisiin treenaamaan. Arlandassa jo tulossa. Levätään nyt kuitenkin päivä kaks, jotta saa rakot hoidettua kuntoon.

    VastaaPoista
  2. Toivon todella pääseväni kohta takaisin tiestöä mittaamaan, Vaikka juoksutaukoa ei olekaan takana kun reilut 3 viikkoa, alkaa noiden korvaavien parissa jyystäminen tympiä.

    VastaaPoista