sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Viikko 2

Ma 6.1; p: 12km
Ti 7.1; lepo
Ke 8.1; i: kuntopiiri + 30min. crosstrainer + 30min. kuntopyörä
To 9.1; lepo
Pe 10.1; a: 60min. crosstrainer
La 11.1; p: 2,5km uinti
Su 12.1; p: 60min. crosstrainer

Viikko 2: juoksua yht. 12km, crosstrainer yht. 2h 30min., kuntopyörä yht. 30min. ja uinti yht. 2,5km

Tiistaina kävin kuvissa tästä polvivaivasta ja selvä patellajänteen tulehdushan sieltä paljastui. Annetaan nyt tulehduksen rauhoittua, eli juokseminen on nyt toistaiseksi seis. Varasin vielä Sakari Oravalle ajan ke 15.1 koska olen kantapään kautta joutunut usein toteamaan, että urheiluvammojen diagnoosien kanssa kannattaa hakeutua kunnon asiantuntijan pakeille puoskareiden sijaan. Sakke saa sitten kertoa miten vamman kanssa edetään. Toivottavasti lepo tai lepo + kortisonipiikki riittää ja pääsisi piakkoin takaisin tien päälle. Täytyy tunnustaa, että motivaatio noiden korvaavien tekemiseen on tällä hetkellä aika lailla nollissa. Crosstrainerin vinttausta polvi kestää kyllä ilman kipuja joten sen kimpussa pitäisi varmaan jaksaa temuta. Kävin 2 vuoden tauon jälkeen uimassakin ja vaikka kädet tulikin aika kipeiksi, niin on se aika tehokasta puuhaa. Toivottavasti tulehdus polvessa rauhoituu eikä tarvitse pitkään näiden korvaavien parissa painia. Jos tulee pidempi juoksuton pätkä eteen, niin jostain pitää tsemppifiilis kaivaa esii, sillä nykyisellä motivaatiolla kunto tulee tippumaan kun lehmän häntä.

2 kommenttia:

 1. Onko uutta polvesta?

  Mä sain leikkausajan! to 20.2.2014, eli TJ34 ;)

  VastaaPoista
 2. Polvessa on selvä patellajänteen tulehdun. Sakari Oravalla kävin ja se sano että polvi ei ole turvoksissa, mutta jänne on selvästi tulehduksesta paksuuntunut ja siinä on tietyssä kohtaa kovettuma.

  Sakke lähetti mut sellaiseen ESWT-hoitoon. Se on joku mekaaninen laite, joka täryyttää polvea 50 kertaa sekunnissa, eli polveen kohdistetaan iskutusta. Hoitoa tulee 3 kertaa kerran viikossa. Sen pitäisi laukaista tulehdus ja parantaa vaivan. Saken mukaan jänne sitten parantuessaan kiinteytyy ennalleen. Juosta ei saa vielä pariin viikkoon ja hoitojen jälkeen pitää pitää täyslepoa pari päivää. Toisen hoitokerran jälkeen saapi sitten muutama päivä hoidon jälkeen kokeilla varovasti juoksua. Toitotaan että näillä polvi tulee kuntoon :)

  Tuo sun vaiva on kyllä sellanen, että uskon sen paranevan leikkauksella :)

  VastaaPoista