sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Viikko 52: Maratonreeniä, joulunaikaa ja vanhenemista

Ma 24.12; pm: 10km
Ti 25.12; am: lonkka- ja jalkateräjumppa. pm: 16km
Ke 26.12; am: keskivartalojumppa. pm: 13km
To 27.12; pm: 4km + 10km tv-kova radalla aikaan 37.55 + 3km. Yht. 17km
Pe 28.12; pm: 12km, ylämäet kiihdyttäen ja viimeiset 2km kovaa (aika lailla täysiä)
La 29.12; pm: 15km
Su 30.12; pm: kuntopiiri + päkiähyppyjä 3x100 (synttärit --> 33v. mittariin)

Viikko 52: juoksua yht. 83km

Reenien puolesta oli ihan hyvä viikko. Joulun pyhät vedin tuollaista aika perussettiä, mutta juoksin ainoastaan yhden lenkin per päivä. Torstaina piti sitten palata töihin. Meillä oli yli puolet porukasta lomalla ja meikä oli ilmoittanut jo hyvissä ajoin voivansa homehtua välipäivät työpaikalla. Yllättävän vilkasta oli silti ja töitä riittää totta vieköön. Torstai-iltana suuntasin sitten Karhuhallille tekemään kovaa kympin ratareeniä. Z:n ohjeiden mukaan kiskoin jalkaan ihan peruspainavat reenikengät. Hallille tuli 3km kotoa matkaa ja lisäksi vielä verkkasin kilsan radalla ennen aloitusta. Sitten vaan kello käyntiin ja menoksi. Ekat pari kilsaa otin hieman varovaisesti vauhdin ollessa lähes 4min/km. Sitten kiristin tahtia ja loppu menikin aika tasaista kyytiä. Aikaa kymppiin kului 37.55. Ei mitenkään täysiä, mutta riittävän kovaa. Ratareeni palveli tosi hyvin tarkoitusta. Jalat saivat kaipaansa iskutusta maratonia varten, mutta kintut eivät silti rasittuneet liikaa. Luultavasti näin olisi tapahtunut, mikäli olisin kiskonut kisakengat jalassa koska toi rata ei ole koskaan ollu mun kintuille kovin ystävällinen. Kannattaa siis kuunnella isteään kokeneemman, tietävämmän ja kovemman maratoonarin neuvoja :) Perjantain lenkkiin lisäsin myös sopivasti tehoja. Juoksin Katinkurun lenkin, joka on ainoa mäkisempi vaihtoehto näin talvella Porissa. Kaikkiin ykämäkiin kiihdytin terävästi vauhtia, mutta koetin välttää täysillä repimistä. Viimeiset 2km vedin kyllä sitten aika lailla täydet lasissa vaikka liukkaus hieman haittasi.

Tänään sitten tuli näin viikon päätteeksi vuosia lisää mittariin. Oon siis jo 33v. Miten ihmeessä aika menee näin äkkiä?!? Eihän siitä kovin kauaa ole kun oli 23v. opiskelija. Vaimo oli ostanut synttärilahjaksi kivan pehmoleluparin: hylkeen ja kuutin. Mukava lahja! Kuka väittää, että pehmolelut ovat vain lapsille. Meikällä ainakin on muutama sellanen ja en häpeile sitä lainkaan :)

Ensi viikon tavoite on jatkaa laadukasta reeniä kohti maratonia. Olin tämän viikonlopun reissussa Keski.Suomessa ja pitkä lenkki jäi matkojen takia väliin, mutta se korjataan heti tiistaina. Olemme Z:n kanssa sopineet, että vedetään uudenvuoden päivänä pitkä lenkura. Tulee varmaan kivaa. Ensi viikon teemana onkin taratella sopivsti määrää ja tehoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti