keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Vuoden 2012 lyhyt yhteenveto

Vuoden 2012 juoksukilometrit (en viitsi listata hiihtoja ja pyöräilyjä):

- tammikuu: 308
- helmikuu: 381
- maaliskuu: 181 (monta viikkoa taudissa)
- huhtikuu: 307 (osin taudissa)
- toukokuu: 349
- kesäkuu: 331
- heinäkuu: 409
- elokuu: 405
- syyskuu: 348
- lokakuu: 314 (aika paljon korvaavia)
- marraskuu: 462
- joulukuu: 260 (pari viikkoa taudissa)

Vuosi 2012 yhteensä: 4060km

Vuosi 2012 alkoi ihan hyvin. Reenit tuntuivat sujuvan. Helmikuussa tuli juoksu lisäksi hiihdettyäkin aika paljon ja kunto tuntui olevan hyvin nousussa. Maaliskuussa tuli sitten lunta tupaan ja jäitä porstuaan. Sairastin miltei yhtämittaisesti yli kuukauden putkeen maaliskuun puolivälistä lähtien. Siihen sisältyi lähes 3 viikkoa pakkolepoa ja vielä muutama viikko meni sen jälkeenkin tosi katkonaisesti. Taudin vihulainen ei meinannut millään hellittää. Oli flunssaa ja sitten influenssaa. Töissä tauti jylläsi kevättalvella niin, että porukkaa oli sairaslomalla aivan ennätysmääriä samaan aikaan. Olin työporukkamme viimeinen joka sairastui. Ehdin jo jossain välissä tuuletella, että vältyinpä mokomalta, mutta se oli todellakin ennenaikaista.

Taudin jälkeen keväällä tuli muutenkin otettua aika rennosti. Suorituskyky oli tippunut johonkin huonon/surkean välimaastoon. Päätin kesällä, että maratonia en tähän syksyyn juokse lainkaan, vaan otan hieman erilaisen aikataulun tavoitteekseni. Niinpä ilmoittauduin 25.1.2013 juostavalle Dubain maratonille johon asetin tavoitteeni. Nythän tuohon ei enää montaa viikkoa olekaan :) Kesällä reenit alkoivat taas sujua ihan mallikkaasti. Myös syksy meni pääosin ihan hyvin. Pientä flunssaa syyskuun alussa, mutta se ei montaa päivää kestänyt. Lokakuussa sitten oikea nilkka kipeytyi aika lailla ja vähän aikaa piti mennä korvaavilla. Tähän ajanjaksoon sain kuitenkin piiskattua itseäni sen verran hyvin, että korvaavien parissa kunto ei ainakaan huonommaksi mennyt. Sen jälkeen juoksut sujuivatkin erittäin hyvin aina itsenäisyyspäivän tienoille saakka. Sitten iski flunssa jota en totta vieköön olisi siihen väliin kaivannut. Maratoniin aikaa puolitoista kuukautta ja kotona joutui miltei pari viikkoa makaamaan. Ei lainkaan kivaa! Eihän tämä nyt hyviä pohjia vielä mihinkään tuhoa, mutta henkisesti otti koville koska suunnitelmissa oli ollut vetää juuri tuohon paikkaan vielä vaikka minkälaisia kovia reenejä. Tauti talttui viimein ja joulukuun 17. päivästä lähtien reeniä on taas vedetty normaalisti.

Maratonia en siis vuoteen 2012 juossut lainkaan. Lyhyempiä kisoja tuli nuo mitä olen tuohon sivuun listannut. Vuosi 2013 tulee kuitenkin käynnistymään tuolla Dubain maratonilla jos nyt ei joku ihme tauti iske taas päälle ja vesitä suunnitelmia (koputan kirjoituspöytäni puuta). H-hetkeen onkin tämän kirjoituksen julkaisun aikaan enää 23 päivää :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti