sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Viikko 51: Takaisin treenien pariin

Ma 17.12; am: 5km matolla. pm: 8km. Yht. 13km
Ti 18.12; am: 5km matolla. pm: 13km. Yht. 18km
Ke 19.12; pm: keskivartalojumppa ja 13km matolla
To 20.12; pm: 14km
Pe 21.12; am: 5km matolla. pm: 8km. Yht. 13km
La 22.12; am: 10km. pm: keskivartalo- ja lonkkajumppaa
Su 23.12; pm: 28km

Viikko 51: juoksua yht. 109km

Tauti parani viime viikonloppuna sen verran, että uskaltautuin heti viikon alussa juoksemaan. Vielä viikon puoliväliin saakka hengitys piti välillä melkomoista röhinää, mutta nyt loppuviikosta homma on kehittynyt selkeästi parempaan suuntaan. Hyvä niin. Eihän tuo 2 viikon tauko mitenkään kuntoa pääse romahduttamaan, varsinkin kun takana on kutakuinkin koko syksyn kestänyt onnistunut reenijakso. Ottaa vaan henkisesti koville kun tietää h-hetken vääjäämättä lähestyvän ja sitten joku taudin vihulainen iskee riesaksi.

Nyt on vajaat 5 viikkoa aikaa maratoniin. Tällä viikolla en vielä taudin paranemisen varmistamiseksi uskaltanut mitään kovaa harjoitusta tehdä, mutta seuraavien viikkojen aikana pitää ehdottomasti saada muutama sellainen vedettyä. Tänään pitkällä lenkillä oli kulku hyvää ja kasvatti luottamusta. Pakkasta oli -14C ja keli oli aurinkoinen. Talvi näytti parhaista puoliaan, joita ei tässä pimeän ajassa usein näekään. Alusta oli koko matkan ajan pitävää pakkaslunta jossa oli ilo edetä. Z juoksi kanssani ensimmäisen tunnin ja vartin ajan. Pitkällä lenkillä mukava juoksuseura on kyllä erittäin kiva asia. Kilometrit hujahtavat ohi aivan huomaamatta ja juoksu tuntuu usein eirttäin kevyeltä siinä mukavia turistessa.

Suurin huoleni maratonia ajatellen on tällä hetkellä jalkojen iskutuksen sieto. Mattojuoksu ei siihen juuri apua tarjoa ja sama vaiva on lumisessa alustassakin. Porissa on toki Karhuhalli, jossa on erinomainen 400m juoksurata. Tuo ratajuoksu vaan nykyään hirvittää mua, koska aina siitä tuntuu tulevan jotain vaivoja. Z ehdotti lenkkiä juostessamme asiaan hyvää ratkaisua. Yleensä kun radalla tulee kipitettyä kilpakengät jalassa niin Z kehotti kokeilemaan juoksua tavallisilla reenikengillä Näin jalat eivät ole yhtä kovilla ja saisi silti juostua maratoniskutuksen kannalta tärkeää tv-kovaa jossa iskutus toteutuu huomattavasti mattojuoksua paremmin. Tässäpä siis hieman suunnitelmaa tuleville viikoille.

2 kommenttia:

  1. Hienoa että pääsit taas juoksemaan! Hallijuoksu peruslenkkareilla on varmaan iskutuksen kestolle kehittävämpää kuin mattojuoksu kisatossuilla. Ja 400m rata on hyvä kun ei ole kallistettuja kaarteita. Itsekin ajattelin yrittää käydä vielä ennen Dubaita kerran viikossa hallissa.

    VastaaPoista
  2. Tuo matolla juokseminen on tosiaan aika kaukana "oikeasta" juoksusta vaikka kisatossuilla siinä aina vedänkin. Luulen kyllä, että viimeisten reippaiden/kovien vetäminen hallissa palvelee paremmin maratonsuoritusta kun matolla lompottaminen.

    VastaaPoista