sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Viikko 48: Talvi tuli Suomeen

Ma 26.11; am: 5km. pm: 2km + 3 x 3km vedot, 5min.palautus vetojen välissä  + 3km. Yht. 19km
Ti 27.11; am: 5km. pm: 10km. Yht. 15km
Ke 28.11; am: 5km. pm: 3km matolla + 90min. punttisalireeni + 4km matolla. Juoksua yht. 12km
To 29.11; am: 5km. pm: 10km. Yht. 15km
Pe 30.11; am: 5km. pm: 18km. Yht. 23km
La 1.12; am: 10km, sis 3x100m kiihdytykset ja hieman koordinaatioharjoituksia
Su 2.12; am/pm: 3km verkka + Salon pikkujoulujuoksu (10,5km) aikaan: 41.28 + 2km verkka. Yht. 15km

Viikko 48: juoksua yht. 109km

Tällä viikolla palasin takaisin tehokkaampien reenien pariin. Tarkoitus oli sisältää viikkoon 3 tehokkaampaa reeniä kaavalla: alkuviikosta pitkiä vetoja, puolivälissä punttisalilla voimaa kinttuihin ja hieman muuhunkin ruhoon ja sitten loppuviikosta kisa, joka kävisi hyvin tv-kovasta. Hyvin sain kaikki suunnitelmat toteutettua. Loppuviikosta talvi tuli sitten Poriinkin. Elohopea putosi kerralla selkeästi pakkasen puolelle. Kylmyyttä lisäsi merkittävästi hirveä tuuli. Varsinkin perjantai-iltana kun tein 18km lenkuran oli tunne, että myötätuuleen juostessa olisi takki toimittanut purjehdustermein sekä isopurjeen että pallopurjeen vikraa ja mies suorastaan lensi eteenpäin. Vastatuuleen puolestaan sai puskea ihan tosissaan ettei menisi ihan kävelyksi.

Tänään juoksin siis Salossa paikallisen pikkujoulujuoksun. Vaikka kisan aika jäikin todella surkeaksi, niin en silti ole lainkaan pettynyt. Juoksukeli oli kipakka -12C pakkanen, mutta tuulta ei ollut onneksi juuri nimeksikään. Lisäksi aurinko paistoi, eli "uunituore" talvimaisema näytti lyhyenä valon hetkenään parhaat puolensa. 10,5km reitti juostiin edestakaisena lenkkinä. Heti alussa oli kunnon alamäki, sitten olikin aika lailla tasaista, kunnen lopussa tuo alun alamäki oli toimi lopun ylämäkenä. Kilpaa juokseminen pakkasessa tuntui heti alusta saakka hieman tönkköiseltä. Hidastavin tekijä oli kuitenkin reitillä ollut töhmerölumi, jonka päällä askel pyöri ikävästi. Tämä tesi sitä, että kaltaiseni saha sai unohtaa sellaisen 3.40 ja risat km-vauhdin jotta en hyytyisi totaalisesti. Eteninkin sellaista hieman alle 4min/km vauhtia, joka tuntui ihan sopivalle. Fundeerasin vetäväni lopun ylämäkeen kunnon tykitystä, mutta se jäi haaveeksi. Puuskutin kun vanha höyryveturi, mutta vauhti ei kyllä kiihtynyt piirun vertaa. Kuten todettua aika jäi kehnoksi, mutta pakkanen ja varsinkin tienpinta huomioiden en jaksa olla pettynyt. Lisäksi kroppa oli koko viikon aika väsynyt heti alkuviikon vedoista lähtien. Rankka punttisalireeni vain lisäsi könkköisyyden tunnetta, joten ei kisan ollut tarkoituskaan olla mitään ennätystehtailua. Tärkeintä on nyt tehdä laadukasta maratonreeniä ja sitä silmällä pitäen viikko oli todella onnistunut.

Ensi viikolla ainakin pitkää lenkkiä ja myön jotain tehokkaampaa. Itsenäisyyspäivänä mahdollisesti 5km kisailua Kankaanpäässä ellei ole liian liukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti