sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Viikko 49: Sairastelua

Ma 3.12; pm: kuntopiiri
Ti 4.12; am: 10km matolla, josta 9km kiihtyvästi. pm: 13km. Yht. 23km
Ke 5.12; am: 6km matolla. pm: lepo, tulin kipeeksi
To 6.12; lepo, flunssa
Pe 7.12; lepo, flunssa
La 8.12; lepo, flunssa jatkuu
Su 9.12; lepo, flunssa edelleen

Viikko 49: juoksua yht. 29km

Voi nokka! Enää on hieman vajaat 7 viikkoa maratoniin. Meneillään ovat siis todella tärkeät reeniviikot tulostavoitteen saavuttamisen kannalta ja niinhän siinä sitten käy, että meikä tulee kipeeksi. Ei voi mitään. Aina ei kaikki suju niin kuin elokuvissa. Tästä piti tulla vielä kova reeniviikko, mutta nyt se oli siis jotain ihan muuta.

Viikko lähti hyvin käyntiin. Maanantaina tein edellisviikon sunnnuntain kisan jälkeen illalla hyvän kuntopiirin. Tiistaina iskin heti aamusta kehiin kovempaa reeniä, paikkana lähisalin matto koska pihalla satoi pöpperöä taivaan täydeltä. Samana iltana juoksin illalla kipakassa pakkasessa rennon reipasta 13km ja meno tuntui jopa uskomattoman hyvälle. Juoksu oli todella kevyttä, eikä aamulla matolla tehty kiihtyvä kymppi painanut kehossa yhtään. Fiilis oli yleisesti tosi korkealla. Keskiviikkona alkoi kuitenkin kurkkua karvastella heti tuon aamun mattojuoksun jälkeen. Iltapäivällä olikin jo sitten kunnon tauti päällä. Kuume nousi ja ennen kaikkea kurkku tuntui siltä, että joku pitää hehkuvan kuumaa rautapalikkaa siellä. Sama meininki on jatkunut koko loppuviikon. Kävin eilen lekuriakin morjestamassa kun kurkku näytti lampulla katottuna aivan joulukuuselta väriloistossaan. Lääkäri sanoi sen olevan enterovirus, joka saattaa olla aika pottumainen. Pitäis kuitenkin yleensä parantua 7-10 päivän kuluessa. Tänä aamuna olo oli vielä todella surkea, mutta nyt alkaa hieman helpottamaan. Toivottavasti menee pian ohi, jotta pääsis taas lenkkitossujen päälle. Montaa viikkoa ei ole enää aikaa reenailla ja pidempi tauko tietää takuuvarmasti huonoa maratonin kannalta. Eipä näille mitään kuitenkaan voi ja jos alkaa liikaa resaamaan, niin ei ainakaan parane paremmin koska liika ressi estää tunnetusti tauteja paranemasta. Katsellaan miten homma etenee...

2 kommenttia:

  1. No hätä. Keskityt vaan hyviin kehittäviin maratonharjoituksiin ja niistä palautumiseen. Hyvä siitä tulee.

    Monesti juuri ennen tautia juoksu on tosi herkää ja juoksu kulkee. Parentele kunnolla ettet juokse itseäsi suohon :)

    VastaaPoista
  2. Joo, juuri kuvailemallasi tavalla se on tehtävä. Ei passaa liikaa hötkyillä jotta ei mikään ikävä jälkitauti ilesty riesaksi. Semmonen tietäis varmaa tuhoa ja turmiota.

    VastaaPoista