sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Olen tv-urheilun ORJA, moni laji kiinnostaa

Su 15.1
PM: tukilihas / lonkkajumppa ja 10km

Viikko 2: juoksua yhteensä 94km

Tänään pakkasta olikin reilusti yli kymmenen astetta. Oli aika väsynyt olo. Johtui pitkälti siitä, että menin edellisenä yönä nukkumaan vasta 3.20 yöllä. Taas kerran piti kytätä urheilua töllöttimestä, tällä kertaa jenkkifutiksen NFL.n playoffeja. San Francisco ja New Orleans tarjosivatkin pelin, joka oli yksi parhaimmista koskaan näkemistäni. Nyt kun työaamut on taas edessä, niin pitänee ottaa itseään niskasta kiinni. Su-ma yön pelit saa jäädä näkemättä. Tosin Super Bowlin valvon kyllä helmikuun alussa, aivan sama mikä työpäivä seuraavana päivänä on, näin saattaa käydä myös viikon päästä välierienkin kohdalla. Tenniksessäkin alkaa Australian avoimet, mutta olen jo etukäteen päättänyt, että ainoastaan toisen viikon ratkaisumatseja saatan valvoa. Joku roti pitää saada tähän urheilun kyttäämiseen, mutta minkäs teet kun media tunkee kaikenlaista kiinnostavaa koko ajan nähtäväksi.

Kestävyysurheilu on kuitenkin vielä kaiken muun yläpuolella, vaikka kaikkea muutakin seuraan aktiivisesti. Tosin Suomen sarjat mua ei ole koskaan napanneet. Jääkiekko mua nyt ei kiinnosta oikein muutenkaan enää, vaikka takavuosina NHL:lää tuli aika paljon tsiikattua. Joukkuelajeista jalkapallon Mestareiden liiga ja jenkkifutiksen NFL ovat selkeesti mua eniten innostavia. Nykyisin myös Rugby on alkanut entistä enemmän kiinnostamaan. On se hurja ja kova laji. Yksilölajeista tennis on myös seurattavien joukossa kestävyysurheilun ulkopuolella.

Kuten jo todettua, ovat kestävyyslajit tietty suurin mielenkiinnon kohde. Tosin hiihdosta on mennyt mielenkiinto yhteislähtöjen yms. muun naurettavan pelleilyn takia. Muutenkin talvilajit ei niin nappaa, koska ne eivät ole maailmanlaajuisesti kovin isoja lajeja, vaikkakin ampumahiihtoa tulee katottua. Tällaisissa marginaalilajeissa ei vain ole samanlaista hohtoa. Pienemmistä lajeista tosin suunnistus on aivan satakertaisesti hiihtolajeja mielenkiintoisempaa.

Isot maratonit, pyöräilyn suuret ympäriajot ja triathlonin Havaiji Ironman ovat niitä penkkiurheilun vuoden kohokohtia. Mua on jo vuosia korvennut se fakta, että maratoneja tulee Suomen tv:stä ihan liian vähän. Olenkin päättänyt yhdistää tietokoneen töllöttimeeni huippunopealla yhteydellä, niin johan pääsee nettistreameista maratoneja kyttäämään. Myös Havaiji Ironman on pitänyt aina katttoo nuhaisesti netin kautta, kun mikään täällä näkyvä kanava ei sitä näytä. Sen sijaan pyöräilyyn Eurosport on onneksi panostanut kunnolla ja heinäkuun Ranskan ympäriajo on aina huikeaa penkkiurheiluaikaa.

Tulipa penkkiurheiluvuodatusta :) Vielä kun tän urheilun kattomiseen lisätään se, että syynään kaikenlaisia urheilutilastoja todella paljon, niin ei oo ihme miksi oma juoksu ei kulje kun aika menee kaikkeen muuhun :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti