sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Viikko 30

Ma 22.7; a: 4km. i: 14km. Yht. 18km
Ti 23.7; a: 5km. i: 3km + 3km/2km/1km kovaa, 1km hölkkkää vetojen välissä + 3km. Yht. 19km
Ke 24.7; a: 5km. i: 2km + 60min. kuntopiiri. Yht. 7km
To 25.7; a: 7km. i: 13km hieman tavallista reippaammin. Yht. 20km
Pe 26.7; a: 5km. i: 7km, sis. 3x100m kiihdytykset. Yht. 12km
La 27.7; p: 4km + Heinolan kaupunkipuistojuoksu (puolimaraton): DNF 10km kohdalla. Yht. 14km
Su 28.7; p/i: 21km

Viikko 30: juoksua yht. 111km

Tulihan ne helteet Suomeenkin. Nyt loppuviikosta elohopea kiipesi kunnolla +30c yläpuolellekin. Minä en ainakaan kuumasta valita yhtään koska pitkän syksyn aikana saa kyllä kärvistellä pimeässä, märässä ja kylmässä kelissä ihan tarpeeksi.

Treenit sujuivat ihan mukavasti. Tiistain kovempi setti tosin hieman tuotti tuskaa kuumassa kelissä, mutta se kuuluu asiaan. Pyöräilyn Tour de France kuului totta kai tämän viikon vielä ohjelmaan, joten töllöttimen ääressäkin on tullut isttua oikein urakalla.

Lauantaina lähdin Heinolaan juoksemaan Heinolan kaupunkipuistojuoksuun puolimaratonia. Lämpötila oli +30c, joten kisasta oli tulossa aikamoisen hikevää taistelua. Verryttelin muutaman kilometrin, kittasin urheilujuomaa ja raahasin ruhoni lähtöviivalle. Lähtö tapahtuu klo. 12:00. Keli on tosiaankin kuuma, mutta en anna se häiritä. Onhan sitä nyt kisoja kuumassa juostu ennenkin. Noin 3,5km kohdalla on ensimmäinen juomapiste. Kittaan urheilujuomaa ja kaadan toisesta mukista vettä päälleni. Jotain tapahtui tämän jälkeen. Mahassa alkoi kiertää ikävästi. Olo muuttui kohta jopa tuskaiseksi. Aika pian seuraaavan juoma-aseman jälkeen piti oksentaa mahan sisältö pitkin kankaita. Tämänkään jälkeen ei olo juurikaan helpottunut, vaan kärsin ikäväntuituisista vastakrampeista. Päätin, että hölkkään ensimmäisen kierroksen maalin kohdille ja jätäm homman kesken. Puolimaratonhan juostiin kisassa kahtena 10,55km lenkkinä. Näin sitten teinkin. Hieman ennen toiselle kierrokselle lähtöä puikkasin reitiltä pois. Tympi koko touhu ja halusin vaan pian kotimatkalle. Sen verran viivyin, että koska kisakeskus oli upeasti järven rannalla, kävin uimassa ja pesulla. Sitten hyppäsin autoon ja kaasutin kohti Vantaata.

Nyt sunnuntaina lähdin iltapäivällä tekemään lenkkiä oikeastaan päivän kuumimpaan aikaan. Mittari näytti +31c ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Hieman jännitti, kuinka juoksu sujuu eilisen jälkeen. Otin juomapullovyönkin mukaan, vaikka en miettinyt välttämättä kovinkaan pitkästi juosta. Yllätys oli kerrassaan positiivinen kun juomasin juoksun sujuvan kepeästi vailla ongelmia. Kuumuuskaan ei haitannut pätkän vertaa. Mukavan 21km hölkötin mittariin ja fiilis oli mitä parhain. Olenkin lähes varma että eilisen kisan pötsiongelmat johtuivat järjestäjien urheilujuomasta ja ennen kaikkea siitä, että se oli kisassa lämmintä kuin grillatut pihvit. Kun mietin tänään vielä tarkemmin, niin vatsa alkoi sekoilla sen jälkeen juuri kun olin ekan juoma-aseman kisassa ohittanut. No näitä sattuu, ei muuta kun kohti uusia koitoksia. Ensi viikonloppuna taas yritetään kisaa juosta, jospa sitten paremmalla menestyksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti