sunnuntai 4. elokuuta 2019

Viikko 31

Ma 29.7; a: 5km. i: 3km + 10 x 400m ratavedot, 1min. palautuksella + 3km. Yht. 15km
Ti 30.7; i: keskivartalojumppa + tunnin hieronta
Ke 31.7; a: 7km. i: 16km. Yht. 23km
To 1.8; a: 5km. i: 3km + 7 x 500m mäkivedot, palautuksena hölkkää mäki alas+1min. alhaalla ennen uutta vetoa + 4km. Yht. 19km
Pe 2.8; a: 5km. i: 9km, sis. 6x100m kiihdytykset. Yht. 14km
La 3.8; i: 5km + Helsinki Twilight Run & Walk (10km kisa): 37.35 + 1km. Yht. 16km
Su 4.8; p: pientä nilkka- ja pohjejumppaa. i: 14km

Viikko 31: juoksua yht. 101km

Tehojen puolesta kesän kovin viikko, vaikka pidin tiistain täysin lepoa juoksusta. 3 kovatehoista treeniä tuli viikkoon mahdutettua: maanantain ratavedot, torstain pitkät mäkivedot ja lauantain 10km kisa. Maanantaina tuo radalla juokseminen sujui ihan ok, vaikka vauhtia ei tunnu kyllä tuohon ratakierokseen irtoavan millään. 1min. palautuksella homma kuitenkin tuntui aika siedettävälle. Tiistaina tein vain keskivartalojumppaa töiden jälkeen ja kävin hierojalla. Hieronta tekikin gutaa ja koivat tuntuivat ihan uusilta keskiviikon lenkeillä. Torstain mäkivetotreeni ottikin sitten tosi koville. Olin aivan poikki työpaikan pukuhuoneessa loppuverkan hölkättyäni. Jonkinlainen horkkakin iski päälle ennen suihkuun menoa, joka kertoo kyllä siitä että aika koville keho ilmeisesti tuossa treenissä tuli laitettua.

Varsinkin tuon torstai-illan kovan treenirupeaman jälkeen ei kroppa lauantaina tuntunut mitenkään virkeältä ja illalla oli suunnitelmissa 10km kisa juosta Helsingissä. Ei tässä nyt minkään kympin ennätyiksiä ollakaan hakemassa, vaan kovaa treeniä joten liikautin itseni Tikkurilasta lähijunalla Helsingin keskustaan, josta käppäilin jalkapatikassa Hietaniemeen lähtöalueelle. Kisan lähtöaika oli vasta klo. 20:00 illalla, joten hieman omituisempi aika startata. Kampesin ruhoni suht lähelle erutiviä ja paukusta tasan klo. 20:00 matkaan. Otan ensimmäisen kilometrin aika rauhallisesti, mutta silti huomaan ohittelevani jonkun verran porukkaa. Parin kilometrin jälkeen huomaan juoksevani erään miekkosen peesissä, joka maalissa paljastui tanskalaiseksi Kenneth Liere Rasmusseniksi. Twilight Runin reitti on aika mutkainen Helsingin keskustan lähellä ja osuipa matkalle portaatkin, mutta mitään kovin hurjia nousuja se ei sisältänyt. Vauhti oli suhteellisen tasaista koko matkan, sellaista 3.40-3.50 kilometrivauhtia mentiin lähes koko ajan. Ajattelin iskeä vikalla kilsalla ohi tästä tanskalaisesta kaverista, mutta eipä ollut moiseen paukkuja. Maaliin kilpailussa tultiin Hietaniemen hiekkarannalle rakennettua loppusuoraa pitkin. Hiekalle juoksu oli kuin olisi tervaan juossut. Tuntui ettei päässyt mihinkään vaikka kuinka yritti. Maaliin saavuin ajassa 37.35 ja keskivauhti koko matkalle oli 3.46/km. Vaikka loppuaika ei kovin kummoinen ollutkaan, olin silti tyytyväinen kun ottaa huomioon edellisten päivien treenien kovan rasituksen. Kroppa sai juuri sitä mikä oli tarkoituskin, eli kovaa treeniä. Maalialueella oli mukavaa taas jutella sekä vanhojen että uusien tuttavuuksien kanssa.

Ensi viikon alussa pyrin heti juoksemaan pitkän lenkin ja viikon puolivälissä joku vetotreeni. Katsotaan sitten loppuviikosta, viitsinkö lähteä kisaamaan, vai tyydynkö omiin treeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti