sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Viikko 28

Ma 8.7; i: 15km
Ti 9.7; a: 7km. i: 13km. Yht. 20km
Ke 10.7; a: 5km. i: 15km. Yht. 20km
To 11.7; a: 6km. i: 10km. Yht. 16km
Pe 12.7; p: 2km + 7 x 500m mäkivedot, palautuksena hölkkää mäki alas+1min. ennen uutta vetoa + 3km. Yht. 12km
La 13.7; a: 10km
Su 14.7; p: lonkka-, pohje- ja jalkateräjumppaa. i: 11km

Viikko 28: juoksua yht. 104km

Pyöräilyn Ranskan ympäriajo rytmittää päiviä näin heinäkuussa töiden ohella tuttuun tyyliin. Normaalistihan lähden töistä suoraan tekemään illan lenkkiä tai muuta treeniä, mutta nyt ampaisen töistä suoraan töllöttimen ääreen Tourin etappia katsomaan ja lähden itse treenaamaan vasta etapin jälkeen. Viikolla oli tarkoitus tehdä myös kunnon lihaskuntotreeni, mutta en siihen taipunut.

Perjantaina sain suunnitellusti tehtyä pitkiä mäkivetoja. Kutena aina ennenkin, ne tuntuivat aivan yhtä kamalille. Hapenottokyvyn lisääjänä ja jalkojen lajinomaiseena voimatreeninä pitkät mäkivedot toki ovat aivan vertaansa vailla.

Kävin perjantaina esittämässä myös toimittajaa. Töiden ja mäkitreenin jälkeen hyppäsin lähijunaan ja hurautin Keravalle, jossa haastattelin Heidi Du Plessistä, joka juoksi viime kuussa Etelä-Afrikassa legendaarisen Comrades maratonin (87km). Jahka saan hänen haastattelunsa puhtaaksi kirjoitettua, on tarkoitukseni julkaista se aina Kestävyysurheilun nettisivuilla. Mukava oli Heidi tavata ihan kasvotusten ja kuulla hänen omista treeneistään ja Comrades maratonista.

Viikonlopun vietimme vaimon kanssa Turussa ja treenit olivat jo etukäteen suunnitellusti vain pari kevyttä lenkkiä. Ensi viikolla isketään taas kunnolla tehoja ja määrää. Saatan myös käydä torstai-iltana Forssassa juoksemassa elämäni ensimmäisen 10000m ratakisan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti