sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Viikko 17

Ma 23.4; i: 11km
Ti 24.4; a: 6km. i: 12km, sis. 6km kiihtyvä/kova. Yht. 18km
Ke 25.4; a: 5km. i: 3km + 7km vauhtileikittelyä + 2km. Yht. 17km
To 26.4; a: 6km. i: keskivartalojumppa + 12km. Yht. 18km
Pe 27.4; a: 5km
La 28.4; p: 3km + Kyrönjoki maraton (puolimaraton): 1:19.52. Yht. 24km
Su 29.4; i: 8km

Viikko 17: juoksua yht. 101km

Aivan ongelmattomasti asiat eivät suju, sillä oikean nilkan ja akilleksen seutu kipuilee välillä ikävästi. Olen laiminlyönyt jalkaterän alueen jumppia ja epäilen vanhan vaivani, lattajalkaisuuden tekevän salakavalasti paluuta. Näin ollen nilkka joutuu suuremmalle rasitukselle virheasennon myötä ja kipeytyy. Akilleksen kipu on tosin aina huolestuttavaa. Siksi saatankin kaivaa senkkaa nokastani kun päätin härkäpäisesti toteuttaa treenejä. Kipugeelillä holvaamisen ja kylmähoidot toki olen ottanut säännöllisesti työn alle.

Nyt oli vuorossa tehoiltaan kovempi viikko. Tiistaina sisällytin lenkkiini 6km pätkän kiihtyvää, mutta kiihdytinkin vauhtia heti 2km aikana jo niin kovaksi, että loppu oli enemmänkin tv-kova tyyppinen. Keskiviikkona oli sitten vauhtileikittelyn vuoro, joka oli jotenkin vielä astetta rasittavampi kuormitukseltaan, tai ainakin siltä se tuntui. Tortaina tein töiden jälkeen pienen jumpan, mutta muuten ihan peruslenkuttelua. Perjantaina en juossut sitten kun lyhyen "aamuherättelyn" jotta en liikaa väsytä itseäni ennen lauantain kisaa.

Perjantaina lähdimme vaimon kanssa kohti Seinäjokea, josta sitten lauantaiaamuna hurautin Ylistaroon kisapaikalle. Vuorossa oli kevään kolmas kisa, Kyronjoki maraton, jonne lähdin puolimaratonia juoksemaan. Keli suosi juoksijoita. +10-12c lämpötila, aurinkoi paistoi ja tuulta ei ollut nimeksikään. Eipä voi ainakaa olosuhteita syyttää jos ei kulje. Klo. 12:00 kaikki sarjat lähetettiin yhteislähdöllä liikkeelle, eli maraton, puolimaraton ja 10,55km. Kisa juostiin tuota n. 10,55km kierrosta, eli puolikkaalla se piti kiertää kahdesti. Heti paukusta muutama kympin juoksija, sekä maratonille lähteneet hurjat Juha Laitinen ja Matti Taini ampaisivat kärkeen. Itse aloitin aika rauhallisesti ja aika paljon porukkaa juoksi edelläni ekoilla kilsoilla. Vauhti oli sellaista @345-3.50 väliin menevää, joka tuntui sopivalta. Edelläni meni joku nuori jamppa (maalissa paljastui Tommi Lintalaksi) ja kova veteraani Esko Heinola, jotka myös juoksivat puolimaratonia. Reitti teki 8km jälkeen U-käännöksen, joten näki hieman vastaatulevia niin edellä kuin perässäkin taivaltavia kilpakumppaneita. Kasin paikkeilla Lintala oli ottanut Heinolan kiinni ja kaksikko juoksi n. 50m edelläni. Toiselle kierrokselle lähdettäessä tajusin meidän olevan puolimaratonin kärki, koska näin maalin vieressä kympin kärkinimet ja tiesin maratonin kärkikaksikon painelevan meitä reilusti edellä. Vauhtini pysyi tasaisena, samoin ero Heinolaan ja Lintalaan. 14-15km välissä saavutin heidät hiljalleen. Vauhtini oli edelleen samaa joten päättelin heillä alkaneen hieman hidastumaan. Siirryinkin pian vetopaikalle koska virtaa tuntui riittävän hyvin. Nuori Lintala liimautui peesiini, mutta sitkeä veteraani Heinola alkoi hiljalleen jäämään. Ennen kääntöpaikkaa Laitinen porhalsi vastaan jo hyvissä ajoin ja mietin että Juha jahtaa oikein mojovaa maratontulosta tänään. Vedin aina n. 20km paalulle saakka, jolloin Lintala säntäsi ohi ja teki hieman eroa. Oma vauhtini ei hidastunut, mutta eipä kyllä ollut paukkuja mihinkään loppukiriin. Tämähän ei meikälle mitenkään uutta ole, että loppukiri ei irtoa. Kipitin minkä pystyin lopun ja hävisin Lintalalle 8 sekunnilla. Loppuaikani 1:19.52, keskivauhti @3.47 yllätti positiivisesti. En ollenkaan mieltänyt olevani näin hyvässä kevätvireessä. Toki olosuhteet olivat hyvät ja reitti miltei pöytätasainen. Silti on mukava nähdä, että kunto onkin jo näin nyvällä mallilla. Tästä on ilo jatkaa treenejä kohti syksyn tavoitteita, kunhan vaan saan pidettyä kivut korkeintaan pelkkinä kipuina, jotteivat vammoiksi asti ylly.

Täytyy vielä kiittää Kyrönjoki maratonin järjestäjiä hyvästä kisasta. Reitti oli hyvin merkattu, järjestelyt toimivia, opastus muutenkin hyvää ja saunominen kisan jälkeen kruunasi homman. I´ll be back! Matti Taini juoksi hienon tuloksen maratonille voittaen ajalla 2:33.59. Myös Juha Laitinen paransi reilulla minuutilla ennätystään lukemiin 2:35.16. Molemmilta kova veto. Laitinen kertoi kisan jälkeen lähteneensä kovaa pienellä riskilla ja hänen ensimmäinen puolikas olikin peräti 1:14.10. Viimeisellä kiekalla oli ilmeisesti sitten alkanut matkanteko painaa, mutta kova tulos kaikesta huolimatta.

Ensi viikolla saatan kisata 10km Tuusulanjärven maratonilla, mutta tästä en ole vielä varma. Katsotaan mikä on mieli viikonlopun koittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti