sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Viikko 15

Ma 9.4; a: 5km. i: 14km. Yht. 19km
Ti 10.4; a: 5km. i: 2km + 2x1500m/2x1000m/2x500m vedot, 500m hölkkäpalautus vetojen välissä + 1,5km. Yht. 17km
Ke 11.4; a: 5km. i: 13km. Yht. 18km
To 12.4; a: 5km. i: 21km. Yht. 26km
Pe 13.4; a: 5km. i: keskivartalojumppa + 9km. Yht. 14km
La 14.4; p: 4km + Averian lenkki (10km kisa): 37.57 + 1km. Yht. 15km
Su 15.4; p: 12km

Viikko 15: juoksua yht. 121km

Kevät tuli kunnolla ja treenit jatkuu mukavasti. Jatkoin alkuviikosta täydellä höngällä, vaikka viime viikon sunnuntain kisa tuntuikin alkuviikosta vielä jaloissa. Tiistain vedot olivatkin melkoista tempomista ja väsy tuppasi tulemaan. Torstai-illan puolipitkä töiden jälkeen kulki kuitenkin yllättävän kevyesti, josta olin hieman yllättynyt.

Lauantaina ajelin Vihdin maalaismaisemiin juoksemaan Averian lenkin (10km). Kisa starttasi klo. 12:00. Aurinko paistoi, lämmintä oli +13c, eikä tuultakaan ollut juurikaan. Aivan loistava keli siis juosta kisa. Reitti oli todella rankka. Se kävi ilmi heti ensimmäisistä kilometreistä. Ekat 3km juostiin asfaltilla ja se oli kumpuilevaa, mutta pääosin nousuvoittoista. Kolmannen kilsan päätteeksi oli pitkä nousu ja reitti muuttui nousun jälkeen pieneksi hiekkatieksi. Se oli sula, mutta vielä todella märkä talven jäljiltä. Pari kaveria lähti heti paukusta omille teilleen. Yksi jamppa juoksi edessäni pari ekaa kilsaa ja peesissäni tuli kaksikko. Aloin saada kuitenkin jo tuolla asfalttipätkällä eroa tähän kaksikkoon ja pian saavutin myös edellä menneen jampan. Sen jälkeen juokinkin oikeastaan yksin maaliin saakka kolmannella sijalla. Kun 5km oli takana, hiekkatie muuttui lumiseksi ja mutaiseksi poluksi. Meno hidastui melkoisesti ja pariin kertaa meinasin vetää nurinkin. Lumiset sohjopätkät piti ottaa varovasti ja polun mutapohja oli myös älyttömän liukas. Hyvin pian hoksasis, että kun juoksi polun vieressä olevaa heinikkoa, oli pito huomattavasti parempi. Onneksi polkua ei ollut kuin kilsan pätkä ja sitten pääsi taas hiekkatielle kirmaamaan. 7-8km väli oli aika ramakkaa nousua, joka uuvutti melkoisesti. Henki pihisi ja jaloista tuntui olevan puhti ihan lopussa. Pian 8km paalun jälkeen alkoi kuitenkin asfaltti, joka oli vielä positiiviseksi yllätykeksi loivaa alamäkeä oikeastaan maaliin saakka. Tätä oli suorastaan ilo laapottaa, vaikka väsymys hiipi vääjäämättä menoa kiusaamaan. Maalissa olin ajassa 37.57, mikä ei nyt kympille kummoinen aika ole. Reitti huomioon ottaen olin kuitenkin tyytyväinen. Raskaalla reitillä juostu kisa kävi erinomaisesti kovasta treenistä ja niitähän kroppa nyt kaipaakin kehittyäkseen.

Pohdin aikaisemmin juoksevani puolimaratonin viikon päästä Helsinki Spring maratonilla, mutta skippaan sen kisan ja keskityn töllöttimen ääressä löhöämiseen. Tuolloinhan juostaan koko vuoden merkittävin juoksukisa Lontoon maraton, jossa kohtaavat oikeastaan kaikki maratonmaailman tämän hetken suurimmat starat. Sitä en todellakaan aio missata. Seuraava startti on näillä näkymin puolimaraton 2 viikon päästä Ylistarossa, jossa juostaan Kyrönjoki maraton. Reitti siellä on pöytätasainen ja mielenkiintoista onkin siellä testata vauhdin todellinen tila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti