sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Viikko 18

Ma 30.4; a: 6km. i: 14km. Yht. 20km
Ti 1.5; i: 13km
Ke 2.5; a: 5km. i: 3km + 5x400m/2x1000m/4x400m ratavedot, 1.30min. palautus vetojen välissä ja 3min. palautus matkan vaihtuessa + 2km. Yht. 16km
To 3.5; a: 5km. i: 15km. Yht. 20km
Pe 4.5; a: 5km. i: pieni kuntopiiri + 9km. Yht. 14km
La 5.5; p: 3km + Tuusulanjärven maraton (10km): 37.43 + 1km. Yht. 14km
Su 6.5; p: 11km

Viikko 18: juoksua yht. 108km

Aika raskas viikko, tai siltä se ainakin tuntui. Jatkoin treenejä täydellä höngällä edellisviikon puolimaratonin jälkeen viikon alusta lähtien. Keskiviikkona kipitin Hiekkaharjun urheilupuistoon tekemään kentälle ratavetoja. Hengitys pelasi vedoissa hyvin, mutta jaloissa painoi. Tämä ei toki mikään yllätys ollut ja tarkoitus olikin saada vain vauhdikkaampaa juoksua koneeseen, vaikka lihaksisto olisikin väsynyt viime viikonlopun puolikkaasta.

Lauantaina läksin taas kisailemaan, tällä kertaa ihan tuohon Vantaan viereen Tuusulaan, jossa kirmattiin Tuusulanjärven maraton. Omaksi matkaksi valitsin vain 10km kun en suotta esim. puolimaratonille väsyneellä ruholla viitsinyt lähteä simahtamista harrastamaan. Edelleni ryntäsi heti paukusta pari kaveria, joista toinen loittoni pikku hiljaa horisonttiin, mutta toisen selän näin oikeastaan koko matkan n. 20 sekunnin päässä edelläni. Alkukilometrit olivat tosi tahmeat, mutta sitten kone alkoi hieman pelaamaan. Vitosen jälkeen ajattelin vielä kiskovani loppupuolella edellä julksevan Tuukka Rintalan kiinni, mutta ylämäet ennen 8km paalua uuvuttivat niin ettei loppuvedosta tullut kummoistakaan. Vikalla kilsalla vauhti ei hyytynyt, mutta ei se kyllä noussutkaan pätkän vertaa ja eroa Tuukkaan jäi 18 sekuntia, jollainen se oli oikeastaan heti ensimmäisistä kilometreistä alkaen. Aikani ei myöskään ollut kympille kovin häävi, tosin joku kertoi maalisa että matka olisi hieman kymppiä enemmän ollut todellisuudessa. Tyhjäsin vahingossa kisan kelloni muistista maalialueella, joten ei tullut oman gepsin lukemaa tarkistettua. Meno kuitenkin tuntui siltä, että se suoritukseni vastasi hyvin kympin aikaa tuolle päivälle. Pakko mainita vielä maratonin voittaja Ole Antti Halonen Kotkasta, joka tempaisi soolojuoksuna hienosti 2:32.01. Kova kaveri totta vieköön!

Ensi viikolla olisi tarkoitus panostaa hieman enemmän lihaskuntotreeneihin ja ainakin joku ilta ähistä kunnolla punttilalilla rautojen kimpussa. Sipooseen saatan viikonloppuna sitten lähteä Nevaksen juoksuun kisaamaan jos fiilis sitä puoltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti