sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Viikko 14

Ma 2.4; i: 11km
Ti 3.4; a: 5km. i: 1h 40min. punttisalitreeni + 5km. Yht. 10km
Ke 4.4; a: 5km. i: 15km. Yht. 20km
To 5.4; a: 5km. i: 2km + 8x500m vedot, 500m hölkkää vetojen välissä + 2,5km. Yht. 17km
Pe 6.4; a: 6km. i: 14km. Yht. 20km
La 7.4; p: 11km, sis. 5x100m kiihdytykset
Su 8.4; p: 4km + Nummelanharjun hölkkä (7km): 26.20 + 1km. Yht. 12km

Viikko 14: juoksua yht. 101km

Tehokas treeniviikko. 3 kovempaa treeniä tuli tehtyä. Tiistaina nujusin punttisalilla töiden jälkeen aika pitkän pätkän ja sain kasaan aika kokonaisvaltaisen voimatreenin. Torstain vedot tuntuivat taas aika kamalilta, mutta se tuppaa olemaan pelin henki kun kovia treenejä alkaan pitkähkön lusmuilun jälkeen kunnolla iskemään.

Sunnuntaina ajelin Vihtiin juoksemaan Nummelanharjun hölkän, joka oli ensimmäinen kisani tälle vuodelle. 7km ei matkana tuntunut kummoiseltakaan haasteelta, mutta vei kyllä miehestä mehut ihan lahjakkaasti. Reitti oli aika mäkinen, sisältäen kovan nousun ensimmäisellä ja viimeisellä kilometrillä. Kumpaankin suuntaan nousun jälkeinen pitkä alamäki oli itselleni myrkkyä. Jalat eivät pelanneet ja meno oli tönkköistä. Tätä ei auttanut reitillä asfaltin päällä talven liukkaiden kelien jäljiltä ollut murskekerros, joka luisti askeleen alla ikävästi. Vaikka kiva olikin kisakausi avata, korpesi järjestäjien toiminta melkoisesti. Mutkia ja risteyksiä ei ollut viitoitettu joko ollenkaan tai sitten tiehen oli piirretty joku kapea nuoli keltaisella liidulla, jota vauhdissa tuskin pystyi edes näkemään. Jos en vikalla kilsalla edellä menevän selkää nähnyt, olisi reitiltä eksyminen ollut varsin todennäköistä. Hieman saisivat järjestäjät kyllä panostaa tällaisiin asioihin kun mielestäni ei puhuta edes kovin mittavasta urakasta. Toki hyvinkin järjestetyjä kisoja piisaa ja esim. Oulun seudulla en ole vielä koskaan kisäjärjestäjien mihinkään toimintaan pettynyt.

Koetetaan jatkaa puuhastelua tulevilla viikoilla hyvällä temmolla. Kisoja olisi tarkoitus tässä myös ravata useampana viikonloppuna putkeen. Vaikka tulokset eivät tule todennäköisesti kummoisia olemaan, tarvitsee kroppa nyt hyviö tv-kovia kehittyäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti