sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Viikko 20: Uusi "työväline"

Ma 16.5; i: keskivartalojumppa
Ti 17.5; a: 6km. i: 11km. Yht. 17km
Ke 18.5; i: 11km
To 19.5; a: 7km. i: 12km. Yht. 19km
Pe 20.5; a: 6km. i: 11km, sis. 7km tv-kova. Yht. 17km
La 21.5; i: 12km + koordinaatioharjoitus
Su 22.5; i: 27km

Viikko 20: juoksua yht. 103km

Maanantai meni vielä edellisen viikonlopun Turun reissusta toipuessa vaikka illalla jo koetin jotain keskivartalojumppaa tuskaisesti puhista. Tiistaista eteenpäin meno oli taas normaalia. Torstain iltalenkin jälkeen vasen alaselkä meni ihmeellisesti jumiin ja on hieman kiusannut sen jälkeen. Luulen tämän johtuvan osittain lonkan koukistajien ja lonkan jumitiloista. Olen lusmuillut lonkkien jumppaamisesta ja heti se näkyy. On se vaan kumma kun nuo kaikki tukijumpat tuppaavat unohtumaan jos paikat on kunnossa. Ennaltahan näitä pitäisi ehkäistä eikä vasta sitten kun johonkin alkaa koskemaan. Perjantain kova kulki selän kipuilusta huolimatta paremmin kuin aiemmat vastaavat. Sunnuntain pitkällä lenkillä selkäkipukin hellitti ja muutenkin oli todella hyvä fiilis juosta upeassa kevätkelissä.

Tulin hankkineeksi uuden juoksukellon. Olen tätä jo jonkin aikaa miettinyt ja kun työkaveri hankki Suunto Ambit3 Peakin, niin seurasin perässä. Todella hyvältä vaikuttaa tämä uusi "työväline" ja luulenpa siitä olevan iloa lenkeillä vielä pitkään (alla kuva).

Uusi kello Suunto Anbit 3 Peak ja aiheeseen liittyvä tatuointini, jossa lukee kreikkalaisilla kirjaimilla "maraton"

Lähdössä sunnuntain pitkälle lenkille. Mannekiinin urasta tällä olemuksella lienee turha haaveilla
 Viikkoon mahtui muutenkin paljon kaikenlaista. Tiistai-iltana oli asuntoyhtiömme hallituksen kokous. Pihahommiakin tuli tehtyä, lähinnä ruohon ajon ja muun pienen härväyksen muodossa. Jotkut kaverini toivoivat joskus tänne kuvia Seinäjoen kämpästämme, joten alla nyt muutama tänään otettu otos. Nythän olen Seinäjoella asustellut viime vuoden lokakuusta lähtien. Olen kyllä viihtynyt. Jospa osaisin viimein jonnekin asettua ilman että alan taas muutaman vuoden päästä suunnitella muuttoa. Klikkaamalla kuvia saa suuremmiksi, ehkä...

Yleisnäkymä rivariasunnostamme

Käynti etupihalle ja etutihan terassia

Etupihan puolta

Grillikota takapihan kulmalla

Takapihaa ja grillikota takapihalta kuvattuna

Takapiha läheiseltä ulkoilureitiltäpäin kuvattuna

Grillikausikin tuli sunnuntaina avattua :)

4 kommenttia:

 1. Hyvät määrät sait taas aikaiseksi. Mulla noita kolmenumeroisia viikkokilsoja tulee huomattavasti harvemmin. Mulla on Ambit 3R ja muuten olen ollut tyytyväinen, mutta välillä siinä kilometrin keskivauhti heittelee turhan paljon. Esim. Hampurissa mittarin näyttämä keskivauhti vaihteli ekalla kympillä 3.30-4.00 välillä kun todellinen vauhti oli melko tarkkaan puolivälissä tuota haarukkaa. Ja jos juoksee esim. vetoja, pitää automaattiset väliajat muistaa ottaa pois päältä jos haluaa saada mitattua vetojen kestot. Mittari ei aloita manuaalisesti painetusta väliajasta uutta kilometrin väliaikaa kuten Garmin, vaan laskee automaattiväliajat joka tapauksessa lenkin alusta aloitettujen tasakilometrimäärien täyttyessä.

  VastaaPoista
 2. No joo, välillä on tullut ihan ok viikkoja. Nyt on puskenut tähän alkukesään vaan kaikennäköisiä tapahtumia/juhlia, joten joinakin viikkoina treenit on sitten vähän sitä ja tätä. Olen funtsinut että heinäkuusta eteenpäin keskitys täysillä siihen, että maratonkunto olisi lokakuussa kohillaan.

  En ole Suuntoa vielä vedoissa testannut, mutta tällä viikolla sekin olisi tarkoitus tehdä. Katsotaan miten pelittää.

  VastaaPoista
 3. Kello valinnalle iso peukku :)

  Ja noihin pace -arvoihin ei voi luottaa millään kellolla. Ei ainakaan jos vieressä jos yksikin 2 kerrosta korkeampi rakennus, metsää tai mitään josta GPS-signaali kimpoilee kellolle.. nämä heijastukset aiheuttavat nuo heitot pacessa ja trackissä :)

  VastaaPoista
 4. Olen kyllä kellovalintaan tyytyväinen. Voittaa kevyesti edellisen vekottimen. Olet varmasti oikeassa siinä, että täydellisiä mittareita ei olekaan. En täydellisyyttä tavoittelekaan vaan mulle riittää että kello pelaa hyvin, GPS-signaali ei turhaan sekoile ja akun tulee kestää riittävän kauan. Toistaiseksi kaikki odotukset ovat täyttyneet :)

  VastaaPoista