sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Viikko 44

Ma 27.10; i: 15min. lämmittely + 90min. punttisalireeni
Ti 28.10; i: 12km
Ke 29.10; a: 5km. i: 15km, sis. 10km tv-reipas. Yht. 20km
To 30.10; a: 7km
Pe 31.10; i: 11km
La 1.11; a/p: 3h pihatöitä. p: keskivartalojumppa. i: 11km, sis. 6km tv-kova
Su 2.11; p: 16km

Viikko 44: juoksua yht. 77km

Juoksun suhteen löysempi viikko. Sen sijaan aloitin viikon kunnon lihaskuntoreenillä. Tein salireenin alkuverryttelyn poikkeuksellisesti paini/jumppamatolla kikkaillen normaalin juoksun sijaan. Tarkoitus oli hieman ärsyttää lihasryhmiä eri tavalla. Tiistaina paikat olivat tuon punttisalilla ähisemisen jälkeen todella jumissa, mutta keskiviikon reipastelu sujui yllättävänkin mukavasti. Torstai ja perjantai olivat töissä seminaaripäiviä, joissa kului aika suunnilleen aamusta iltaan. Kumpanakin päivänä ehdin sentään hieman lenkkeillä. Lauantaina oli tarkoitus juosta muutama kilometri pidempään tuota kovaa reeniä, mutta hölmöilin touhun itse. Juoksu kyllä sujui suht mukavasti, mutta söin reenin alle todella kermaista ja hyvää pasta carbonaraa oikean hevosen annoksen (+ iso santsi). Pötsi meni lenkin aikana täysin sekaisin ja piti rynnätä sissipaskalle pikavauhtia. Ei kannattaisi syödä turhan raskaasti lähellä suunniteltua kovaa reeniä. Ahmattina vaan en oikein osaa kieltäytyä hyvästä ruuasta.

Nyt jatkuu New Yorkin maratonin seuranta. Surkea lähetys ja vielä surkeampi selostus, mutta muutoin mitä hienoin kisa kyllä taas kerran.

4 kommenttia:

 1. Hienoa, että Kalettoman karpaasin juoksukipinä on kantanut näin pitkälle ja kovat ovat ennätyksesikin! Et taida enää asua Keski-Suomessa ja Jyväskylän alueella. itsekin yritän jonkinmoista paluuta ja olisi ollut kiva lähteä roikkumaan perääsi esim. tonnin vetoihin. Tänne blogiin kirjoittelen projektistani

  http://byytanpaluu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Terve Hannu! Kyllä juoksukipinä on aina pysynyt yllä, ainoastaan vammat tuossa takavuosina haittasivat hommaa aika lailla. Noiden ennätysteni kovuudella en nyt lähtisi henkseleitä paukuttamaan. En enää ole vuosiin asustanut Keski-Suomessa. Vaikutan nykyään Varsinais-Suomessa, tarkemmin Turussa.

  Hienoa, että olet taas löytämässä juoksuinnostuksen. Mille matkalle / matkoille olet tähtäämässä? Laitan blogisi ilman muuta seurattavien listalle.

  VastaaPoista
 3. Jos paikat kestävät, tavoitteena olisi vielä yrittää kehittää nopeuskestävyyspuolta. n.2.06 olisi kasilla hyvä tavoite! Sillä ottaa tod. näk. kultaa aikuisurheilijoiden SM-kisoista. Pitää yrittää vaalia nopeus ja kimmoisuusominaisuuksia, sillä ne tuppaavat hävitä iän myötä. Vanhemmalla iällä voi sitten keskittyä nylkky-hommiin ;) Vauhtikestävyyspuolella olisi mukava vetää muutama polkujuoksukisa. Laihat pohkeeni eivät ole koskaan oikein tykänneet asfalttirynkytyksestä. Tai ehkäpä kyse on vain treenin puutteesta. Toki puoli-maratonin ennätyksessä olisi vielä roimasti parannettavaa… Mikäs sun päätavoite? Tuo Liverpoolin maraton?

  VastaaPoista
 4. Seuraava isompi tavoite on tosiaan tuo Liverpoolin maraton ensi kesänä, jos vain paikat pysyvät kunnossa. Olen sine jo ilmoittautunutkin ja hotellin varannut :) Tietenkin tässä matkan varrella on tarkoitus juosta reenimielessä kymppejä ja muita lyhyempiä kisoja ja sitten keväällä ainakin yksi puolimaraton jossain. Aikatavoitteena on sama kun jo edellisellä maratonilla, eli alittaa 2:50. Viimeksi hyydyin pahasti viimeisellä kympillä ja tavoite jäi saavuttamatta, mutta ehjän reenivuoden myötä luulen pystyväni juoksemaan 2:45-2:50 väliin menevän ajan maratonilla.

  Kyllä sinäkin vielä maantiellä viihdyt :) Sopivasti kun saat kilometrejä koneeseen niin kyllä jalatkin tottuu asfaltilla menoon.

  VastaaPoista