sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Viikko 46

Ma 10.11; a: 5km. i: 5km + lonkka- ja jalkateräjumppa. Yht. 10km
Ti 11.11; a: 6km. i: keskivartalojumppa ja 14km. Yht. 20km
Ke 12.11; a: 4km. i: 2km + 5x1000m vedot, 2min. palautuksella + 4km. Yht. 15km
To 13.11; lepo
Pe 14.11; a: 6km. i: 13km, sis. lopussa 3x100m kiihdytykset. Yht. 19km
La 15.11; p: 4km + Aktia Cup (10km kisa): 36.25 + 2km. Yht. 16km
Su 16.11; p: 22km

Viikko 46: juoksua yht. 102km

Toiminnan täyteinen viikko. Ainoa lepopäiväkin tuli vähän niin kun automaattisesti kun torstaina oli työreissu Tampereelle. Lähtö oli jo kukonlaulun aikaan aamulla ja paluu vasta iltamyöhään. Yleensä en viitsi väkisin tuollaiseen päivään lenkkiä mahduttaa. Lauantaina juoksin Aktia Cuppia vantaalla. Kymppi meni aikaan 36.25 joka oli paremmin kuin mitä uskalsin ennen kisaa toivoa. Keskiviikon kilsan vedot kulkivat ainoastaan muutaman sekunnin kovempaa kuin mitä oli lauantain kisan kilometrivauhti. Homma ei siis olekaan niin huonolla mallilla, mitä olen tässä kuvitellut. Hienoa! Tämä jos mikä antaa hyvin uskoa jatkoa ajatellen. Jos pystyn vain muutaman kovan reenin jälkeen näinkin hyvään tulokseen ja kun elopainoakin on tällä hetkellä himpun verran päälle 80kg, niin ehjän talven jälkeen ja jokusen kilon kevyempänä, uskaltaa ehkä jo haaveilla hyvästä maratonajasta :) Nyt sunnuntaina juoksin viikon päätteeksi tuollaisen puolipitkän lenkuran. Lenkin aikana taivaalla näkyi outo valoilmiö. Suunnittelevatkohan marssilaiset hyökkäystä maahan?! No ehkäpä se oli sittenkin vain aurinko.

Vantaalla oli mukavasti väkeä kisaamassa. Keli oli kisaa silmällä pitäen lähes täydellinen, aste-pari plussan puolella ja tuulta ei nimeksikään. Hieman erilainen fiilis kun edellisessä startissani viime kesänä, jolloin lämpöä oli varjossa +32 astetta. Tuttujakin tuli nähtyä ja myös uusia tuttavuuksia tavattua. Timo ei valitettavasti pystynyt flunssan takia starttaamaan, mutta hääräsi paikalla järjestelytehtävissä. Järvisen Mikko tuli tavattua ensimmäistä kertaa kasvotusten. Mikon blogiahan olen kyllä lueskellut jo vuosikaudet. Hän juoksi kanssani suunnilleen samaa vauhtia koko matkan. Olin samassa porukassa vitosen kääntöpaikalla jonka jälkeen jäin hieman jälkeen. Ysin paalulla sain Mikon taas kiinni, mutta lopussa mies karkasi, eikä ollut varaa vastata.  Myös Suomeen kotiutuneen Elisa Karhun kanssa tuli jonkun verran turistua maalialueella. Hän juoksikin hienosti naisten kisan kakkoseksi.

Tulevina viikkoina tai ainakaan kaikkina viikonloppuina ei välttämättä tule hirveästi reenattua. Pikkujoulukausi painaa uhkaavasti päälle ja seuraavan kolmen viikon aikana on ainakin kahdet isot kemut tiedossa. Noina viikonloppuina juoksu voi jäädä aika vähiin, ellei olemattomiin.

5 kommenttia:

 1. Tosi hyvä veto kympillä! Tuollainen antaa uskoa taas pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
 2. Hyvää tekemistä!

  Oli kiva tavata tosiaan kasvotustenkin, Tosin olisi ollut vielä mukavampaa nähdä ja jutella ennen kisaa, niin olisin ollut tietoinen että olit samassa porukassa kisassakin :)

  Kuvia ja videoita kisasta katsellessa ollaan tosiaan oltu koko ajan ihan samassa vauhdissa! Tästä on hyvä ponnistaa kohti kautta 2015!

  Samaa ongelmaa pukkaa täälläkin.. joka viikonloppu joku juhla tai vastaava :D

  VastaaPoista
 3. Jari: Pitää paikkansa.

  Mikko: Porukkaa pyörii siinä niin paljon ennen lähtöä. Tuttuja on vaikea löytää, ellei ole etukäteen tiedossa että ollaan samassa kisassa. Tästä on tosiaan hyvä jatkaa kohti 2015 kautta. Mulla on viime vuosina joka toinen vuosi mennyt paremmin kun taas joka toinen olen tapellut vammojen tai pitkien tautien kanssa. Jospa ensi vuosi olisi taas onnistunut :)

  VastaaPoista
 4. Tämä oli hyvä esimerkki siitä että kovat treenit tuovat tulosta, joten muistahan pitää niitä jatkossakin ohjelmassa pari kertaa viikossa. Kyllähän toi flunssa pelasti mut. Jos olisin ollut terveenä ja yrittänyt lähteä sun ja Mikon vauhtiin, olisi noutaja tullut jo kilometrin jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Olet Timo oikeassa. Jos reenaa vain hitaasti ja pitkään niin kisoissakin jaksaa juosta juuri hitaasti ja pitkään. Kovat reenit sopivissa kohdin saavat ihmeitä aikaan. Liioittelet omaa huonoa virettäsi. Jahka saat tehtyä muutamat kovat reenit niin syötät mulle helposti pölyä kympin kisoissa, pidemmistä matkoista puhumattakaan.

  VastaaPoista