sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Viikko 27

Ma 1.7; lepo
Ti 2.7; am: keskivartalojumppa ja 5km. pm: 14km. Yht. 19km
Ke 3.7; am: 9km. pm: 14km. Yht. 23km
To 4.7; am: 7km. pm: 11km. Yht. 18km
Pe 5.7; am: 7km. pm: 11km. Yht. 18km
La 6.7; am/pm: 4km + 5x5 mäkivedot, 3min. tauko sarjan välillä + 4km. Yht. 9km
Su 7.7; pm: 14km, sis. 4x100m kiihdytykset

Viikko 27: juoksua yht. 101km

Heinäkuun aloittajaisiksi oikein perus perus lenkkeilyä. Lauantaita lukuunottamatta vedin aika löysästi enkä tehnyt mitään tehokasta. Lauantain reeni olikin sitten jaloille aika raastava. Ajelin hieman ennen puoltapäivää Yyteriin jossa vedin ensin biitsillä 4km verkan. Sen jälkeen vuorossa oli Keisarinpankin (Yyterin suurin hiekkadyyni) ylöskiipeämistä. Dyyni on jyrkkä kuin kirkon katto ja vielä kun jalat uppoaa "mukavasti" hiekkaan niin johan keho huuti armoa heti ensimmäisen vetosarjan jälkeen. Tein kaikkiaan vitosen sarjoja 5 kertaa, eli kaikkiaan 25 kertaa tuli puuskutettua hiekkadyyniä ylös. Keisarinpankki osoittautui taas maineensa veroiseksi, varsinkin erureidet olivat aika tulessa. Tämän jälkeen verkkasin biitsiä myötäillen 4km ja lilluttelin väsyneitä jalkoja merivedessä. Nyt sunnuntaina passasin pitkän lenkin ja tein sen sijaan ihan tavallisen iltalenkin. Maija lähti pyörällä mukaan ja oli ihan mukavaa juosta hienossa kelissä. Eilinen painoi jaloissa yllättävän vähän.

Lomakin alkoi. Vietän sitä huikeat 2 viikkoa. Loma on junailtu tähän luonnollisesti siksi, että Ranskan ympäriajo on meneillään ja meikähän ei töissä istu ratkaisueteppien aikaan. Lisäksi suunnistuksen MM-kisat alkaa maanantaina toden teolla, joten tekemistä piisaa. Suunnitelma onkin katsoa Ranskan ympäriajoa ja suunnistusta, sekä reenata aina sopivassa välissä. Reenien suhteen ajattelin vetää heinäkuun hieman löysemmin jotta elimistö ei liikaa kuormitu. Jaksaa sitten elokuun alusta alkaa iskemään kunnolla maratonreeniä. Ensi viikolla menen muutamaksi päiväksi myös Keuruulle mökkeilemään ja olisi tarkoitus juosta perjantai-iltana 10km kisa.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että hyödynnät Yyteriä! Sehän on aivan paras harjoituspaikka. Aikoinaan tehtiin lauantaisin seuraavia treenejä: Juosten Meri-Porin uimahallilta Yyteriin, missä reilut puoli tuntia dyynijuoksua + porrastreeni, ja sitten jalan takaisin uimahallille. Dyyneillä vedettiin melko pitkää kiekkaa, jossa kingettiin yhtä mittaan dyyniä ylös sekä alas Keisarinpankilta lomakylän suuntaan ja takaisin. Huom. dyynille voi kiivetä molemmilta puolin. Porrastreeni suoritettiin erilaisin loikkasarjoin juuri siinä parkkipaikan kohdalla olleissa portaissa. Sanomattakin oli selvää, että paluumatkakin meni kilvanjuoksuksi...

    VastaaPoista
  2. Puhut asiaa! Yyteri on harjoituspaikkana aivan rautaa. Ajattelin seuraavalla kerralla ottaa suunnistuskungät mukaan ja vetää hiekalla juoksun lisäksi hieman lenkkiä rannikon metiköissä / poluilla. Ne rantametiköt on sellaista hyvin juostavaa kangasmaastoa, joten meno niissä on suht helppo juosta ilman että meno menee kauheeksi tarpomiseksi. Silti kuitenkin tyystin erilaista juosua verratuna normi tielompotukseen. Siellä voi halutessaan vetää kyllä todella monipuolista reeniä.

    VastaaPoista