maanantai 8. lokakuuta 2012

Viikko 40: Pimeän ajan paluu

Ma 1.10; am: 5km. pm: 13km. Yht. 18km
Ti 2.10; am: 4km. pm: 3km + radalla 15x400m vetoja, 100m kävely vetojen välissä ja 3min. tauko 10 vedon jälkeen + 3km. Yht. 16km
Ke 3.10; am: 5km. pm: 17km. Yht. 22km
To 4.10; am: 4km. pm: keskivartalojumppaa ja 10km. Yht. 14km
Pe 5.10; pm: 8km
La 6.10; pm: 12km, sis. 8x100m kiihdytykset
Su 7.10; am: reilut 2km verkkaa + Heikin hölkkä (9,6km kisa) aikaan 36.36. Yht. 12km

Viikko 40: juoksua yhteensä 102km

Pimeä aika on taas saapunut Suomeen, sen sai menneellä viikolla konkreettisesti havaita. Kun lenkille lähti illalla joskus puoli seitsemän hujakoissa, niin oli vielä valoa jonkin verran, mutta juoksun aikana pimeys iski armotta päälle. Samoin aamulenkeillä on saanut startin suorittaa pimeään, tosin ihan kivasti on vielä valjennut juoksun aikana. Aamun valkeneminen klo. 7.00 jälkeen suoritettavalle aamuherättelylle on kyllä kohta myös historiaa ja pimeässä saa koko lenkin tarpoa. Tätä tää nyt on sitten aina helmikuun loppupuolelle saakka. Turkanen sentään!

Reenit meni viikkoon ihan mukavasti. Mistään taudin oireista ei ollut enää tietoakaan. Myös polvi on ollu ihan ok, mutta loppuviikosta harmia alkoi aiheuttamaan oikean nilkan kipeytyminen. Kipu ei ole akilleksessa, vaan kummallakin sivustalla, välillä tosi voimakkaana. Mokoma ilmeni ekan kerran tiistain vetojen jälkeen ja on oikeastaan vaan voimistunut. Mikäli ei mene ohi, niin pitänee pyörittää pyörää, jos vaikka nivelsiteet ovat jotenkin ylirasittuneet. Nilkassa oli oireita myös sunnuntain kisassa, mutta koska alkuverkassa kivut tuntuivat hellittävän, niin ei muuta kuin viivalle. Ihan kiva kisa olikin. Ekat vajaa 3km juostiin todella märkiä/upottavia polkuja pitkin ja olinkin pari kertaa vetää nurin, mutta muuten sujui ihan mallikkaasti. Hiisirastin suunnistuskaksikko Andrey Khramov ja Roman Efimov, sekä 40v. sarjassa juossut Jouko Mahlamäki painoivat moninkertaisen maailmanmestarin Khramovin johdolla heti paukusta omille teilleen. Taitoinkin heidän jälkeensä koko matkan yksin, joten kisa oli hieman tylsä. Loppuaikaan olen reittiin ja olosuhteisiin nähden ihan tyytyväinen. Illalla nilkkaa särki hiivatisti ja laitoinkin siihen pariinkin otteeseen kylmää. Pitää seurata tilannetta ja mahdollisesti korvata juoksua jollakin. Mistähän nämäkin kivut yhtä-äkkiä ilmesty? Eikö tässä saisi vain nauttia reeneistä ilman kaikenlaisia jomotuksia.

2 kommenttia:

  1. Jospa se nilkka ei oikeintykännyt tuosta ratatreenistä. 15x400 on aika kova setti! ...tai sitten nuo edellisen viikon loikat?
    Nyt maltilla että saat oireet ohi!
    Hyvä viikko.

    VastaaPoista
  2. Korvaavilla mennään nyt. Perjantaihin saakka taistelin (aika väkisin) juoksua ja nyt oikela nilkka on niin kipeä, että kävellessäkin sattuu. En kertakaikkiaan tiedä mikä tää vaiva on! Ei oo kuitenkaan turvotusta tai mitään sellasta. Pitänee mennä lekurilta kysymään. Pyörää nilkka antaa kivuitta polkea, mutta heti kun sille koittaa varata saati ponnistaa, niin kummalekin sivustalle sattu tautisesti. Ei kivaa.

    VastaaPoista