maanantai 20. kesäkuuta 2011

Viikko 24 ja tän viikon alku

Viikko 24: löysää työpaikkapyöräilyä, ei juoksua tai muita varsinaisia reenejä

ma 20.6 <> AM: 5km. PM: 5km

Viime viikko meni vielä ilman juoksemista. Toivottavasti nyt alkaisi keuhkot olemaan siinä tilassa, että juoksu ja muukin fyysinen reeni olisi pitkästä aikaa taas pysyvämpi olotila. Alkaa pikku hiljaa korpeamaan, jos joutuu vaan makoilemaan, vaikka toki tiedostan, että sitkeiden pöpöjen kanssa olen tekemisissä.

Jukolan viesti oli viikonloppuna mahtava elämys. On siinä tapahtumassa vaan jotain aivan erityislaatuista. Kelikin suosi, sillä vaikka päivällä hieman vielä vettä satoikin, niin sää selkeni illaksi ja yöksi hyvin. Kävin vetään Venlojen viestin jälkeen muutaman tunnin sikeitä teltassasi, joten jaksoin hyvin koko yön tavata tuttuja ja seuraamaan jännittävää / vaiherikasta kisaa. Kyllä Suomen kesä on sitten hieno, kun aurinko nousee aikaisin ja yöllä on pimeää vain lyhyen hetken. Jukolan viestissä tätä kesän juhlaa voi aina hienolla kisafiiliksellä höystettynä kokea. Huikea taisto käytiin kärkisijoista, vaikka voittajajoukkue lopulta karkasikin aika selvään voitoon. Harmi, että voitto lipesi taas Norjaan, mutta Halden SK todella ansaitsi ykkössijansa. Taas tuli paljon kyselyjä, että miksi mä en ite ollu metässä juoksemassa. Nyt olin tautien takia toipilaana, mutta kyllähän sekin on mielessä pyörinyt. Karttaa pitäisi vaan opetella "hieman" paremmin lukemaan, jotta en eksyisi ihan totaalisesti. Ne harvat kerrat kun oon suunnistanu, niin juoksen yleensä liialla innolla aivan hakoteille. Kunnioitusta kyllä herättää huippusuunnistajien kartanluvun lisäksi myös heidän kyky juosta maastossa. Melkoista kyytiä he siellä rymistävät, tuskin hirvetkään pysyy puuskuttamatta perässä. Paitsi että moiseen ei itellä riittäis kuntokaan, niin ei myös rohkeus, sillä huippujen vauhti vaikeassakin maastossa on sitä luokkaa, että tavallinen pulliainen ei siitä ilman raajojensa telomista selviytyisi.

Tänään juoksin aamulla töihin 5km ja samanmoisen pätkän iltapäivällä töistä kotiin. Ainakaan ei pahemmin tuntunut keuhkot ja sitä myöten hengitys vinkuvan. Jos nyt juoksu alkaiskin tuntua taas hyvältä, niin jäitä silti hattuun. Maltilla pitää aloittaa ja erintoten lenkkien alut on syytä pitää yllä jopa liioitellun rauhallista vauhtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti