keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Ti 25.1 Akilles äksyilee

AM: 2km. PM: 2km + pientä vatsa / selkälihasjumppaa kotona

Oikea akilles alkoi työpäivän aikana tuntua yllättävän kipeeltä rappusia noustessa ja kävellessä. Sitten kun lähin juokseen töistä kotiin, oli kipu vielä kamalampi. Jätin suunnitellun lenkin suosiolla väliin. Ei millään viitsisi nyt hajottaa itseään mihinkään telakkakuntoon. En tiedä johtuuko nää ajoittain ilmestyvät akilleskivut nyt vaan lihasten kireydestä tai vastaavasta. Koetan kyllä venytellä päivittäin, mutta en aina ehkä tarpeeksi. Oon lisäksi huomannut, että jos mitään kipuja / vaivoja ei ole, niin venyttelyn taso tuppaa aika ajoin tippumaan. Pitänee taas mennä hierojallakin käymään, joka saa mun jumista kroppaa muntata auki.

3 kommenttia:

 1. Ainakin pöperökelit on akilliksille pahasta. Suojaatko muuten akilliksia mitenkään kylmillä keleillä?
  Itsellä on ollut jo vuosia krooniset akillestulehdukset. Saan pidettyä ne kurissa voimakkailla linimenteillä, joilla pyrin pitämään niissä jatkuvan aineenvaihdunnan. Ainakin itsellä tepsii. Jos tulehdusaste pääsee pahemmaksi, niin ei silloin auta linimenttikään, mutta ei ole pitkään aikaan päässyt sille tasolle. Eihän niitä puristella passaa, mutta ei ne haittaa normaalia elämää, eikä juoksua :=)

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä mä kylmillä keleillä käytän erillisiä nilkkaimia. Saisivat tosin TOSI kylmillä olla jämäkämmät, sillä eivät tunnu aina oikeen hyvin suojaavan. En ole itse käyttänyt kylmää vastaan mitään linimenttejä, mutta oishan sekin kokeilemisen arvoinen asia, mikäli vaan kivut pysyis kurissa :-)

  VastaaPoista
 3. Itse asiassa en käytä sitä linimenttiä kylmää vastaan, vaan aina treenin jälkeen.

  VastaaPoista