sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Viikko 39

Ma 26.9; a: 6km. i: 14km. Yht. 20km
Ti 27.9; a: 8km. i: 13km. Yht. 21km
Ke 28.9; i: 14km, sis. 11km vauhtileikittelyä mäkisessä maastossa
To 29.9; a: 5km. i: keskivartalojumppa + 13km. Yht. 18km
Pe 30.9; a: 4km. i: 2km + 10x400m vedot, 1min. palautuksella + 3km. Yht. 13km
La 1.10; p: pientä jumppaa ja 12km
Su 2.10; p: 35km, viim. 3km "maratonvauhtia"

Viikko 39: juoksua yht. 133km

Vuorossa oli taas enemmän määrää sisältänyt viikko, ainakin omalla mittapuullani. Jollekin oikealle juoksijallehan tämä vastaisi lähinnä sohvalla makoilua. Vedin maatantain ja tiistain ihan perus lenkuttelua jotta en suotta hätäilisi kovien treenien kanssa edellisviikon puolimaratonin jälkeen. Keskiviikon vauhtileikittely olikin yllättävän raastava ja sain mäkisessä maastossa otettua itsestäni hyvin tehoja irti. Lisää vastusta treeniin toivat kaatosade ja todella kova tuuli, mutta olin niin hyvällä fiiliksellä että mokoma ei haitannut lainkaan. Päinvastoin, kun kovuutta hankitaan, sitä hankitaan maksimaalisesti. Tämän tyyppiset ajatukset taitavat vain osoittaa että treenit kulkevat, kunto on hyvällä mallilla ja ajatukset positiivisia :) Perjantain vedot eivät oikein kulkeneet, mutta kroppa olikin jo ennen treeniä aika väsyneen tuntuinen. Tarkoitus olikin aivan tietoisesti kuormittaa elimistöä jonkun verran tavallista treeniviikkoa enemmän tällä viikolla.

Päätin viikon sunnuntain pitkään lenkkiin. Tarkoitus oli alkuperäisen idean mukaan vetäistä 40km, mutta Suunto mokoma katkaisi gps-yhteyden hieman 29km jälkeen kun akusta loppui virta. Otti pannuun! Ennen lenkkiä mietin, että pitäisköhän kelloa ladata, mutta kun se näytti virtaa olevan jäljellä vielä 18% niin ajattelin muuten hyväksi todetulla akun kestolla sen kestävän hyvin. Oli väärässä ja tämä sapetti. Eihän moisen nyt pitäisi itse juoksuun millään tavalla vaikuttaa, mutta kiukkuni kelloa kohtaan tiputti jostain syystä juoksuvireen tosi alas. Yhtä-äkkiä kevyeltä tuntunut juoksu muuttui raskaaksi taapertamiseksi. Ideani oli kiertää ensin 30km ja juosta sitten kodin lähettyvillä sellaisia reilun 3km "kierroksia" 3-4 kpl. Kun 29km tuli täyteen niin juoksin kodin läheltä ekan tällaisen kierroksen. Kintuissa painoi jo aika lailla ja päätin juosta vielä toisen ringin kiihdyttäen suunniteltuun maratonvauhtiin. Koska kello oli simahtanut, piti mennä fiiliksen mukaan. Kyseisen pätkän tiesin kuitenkin jo etukäteen olevan n. 3km, jotan matka ei varmasti paljoa tuosta heitä. En tiedä miksi moinen tosiaan tiputti fiiliksen ja vireen. Jostain syystä vaan ärsytti ja kiukku sai muutenkin väsyneen elimistön väsymään entisestään, tiedä häntä. Hyvä viikko kuitenkin kokonaisuudessaan.

Olen yleensä ottaen ollut Suunnon kelloon tosi tyytyväinen. Oikeastaan vain tämän kerran olen mielessäni manannut tätä nykytoknologiaa hevon kuuseen. Tekisivät nyt akut jotka kestää! Muutoin siinä on kyllä virtaa piisannut vaikka kuinka pitkäksi aikaa, niin miksi se nyt lurahti 18% liki tyhjiin yhden pitkän lenkin aikana?!? Pari kertaa kovissa treeneissä vauhdit ovat heitelleet tolkuttomasti vaikka juoksin peltoaukean vieressä, mutta tästä en ole katsonut aiheelliseksi vetää hernettä nokkaan koska ainahan tekniikassa joku voi heitellä vaikka kuinka hyvää tehtäisiin. Ja pitäisihän sitä nyt ihmisen tulla toimeen ilman kaikenlaisia nykyajan hienoja vempaimia. Naurettavaa kuinka riippuvaiseksi niistä tulee, vaikka koetan aina vastustaa ajatuksia olla liikaa modernin ajan vietävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti