sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Viikko 38: Hyvin kulkee

Ma 19.9; a: 8km. i: pieni kuntopiiri + 11km. Yht. 19km
Ti 20.9; lepo
Ke 21.9; i: 17km, sis 12km tv-kova @3.45-3.55 vauhtia + lopussa 3x100m kiihdytykset
To 22.9; a: 4km. i: keskivartalojumppa + 11km. Yht. 15km
Pe 23.9; i: 10km, sis. 2x100m kiihdytykset
La 24.9; p: 4km + Windal ½ maraton: 1:19.17 + 1km. Yht. 26km
Su 25.9; p: 10km

Viikko 38: juoksua yht- 97km

Vuorossa oli määrällisesti kevyempi viikko. Keskiviikon tv-kova kulki suorastaan loistavasti, joka antoi uskoa kunnon kehittymiseen. Lauantaina kävin Vimpelissä juoksemassa jo toisen puolimaratonin tähän kuuhun ja se jos joku pönkitti tunnetta entisestään. Lähdin kisassa liikkeelle varovaisesti. Kova veteraani Kyyjärven Jari Hakola ja joku nuori jamppa etenivät ekat pari kilsaa yhtä matkaa kunnes kiristivät vauhtiaan. Etenin tasaisesti 3.50 tonneja. Vimpelin reitti on ihan mukava edestakainen pätkä. Hieman ennen puolta matkaa huomasin Jarin alkaneen tehdä eroa tähän nuorempaa kaveriin jota itsekin saavutin. Kaveri olikin kovaan alkuvauhtiinsa aika väsynyt ja painoin hänestä ohi hieman ennen 9km paalua. Kympi väliaika oli 37.55, joka ei hurjaa loppuaikaa lupaillut, mutta meno oli tosi kevyttä. Toinen puolisko tulikin sitten vauhdikkaammin vauhdin ollessa tasaisesti 3.40-3.45 välissä. Jari juoksi koko matka n. 100m edelläni kunnes 17km paalun jälkeen aloin hitaasti häntä saavuttamaan. Vasta viimeisellä kilometrillä sain Jarin lopulta kiinni ja koetin painaa saman tien ohi. No peesiinhän tämä sitkeä veteraani jäi ja painoi mokoma vielä lopun 200m aikana ohi voittaen minut 3 sekunnilla. Olen näköjään oikein erikoistunut ottamaan loppukireissä tukkaan näiltä kovilta 50v. sarjalaisilta :)

Tuo Vimpelin puolikkaan aika yllätti todella positiivisesti. En lähtenyt kisaa mitenkään ennätys mielessäni, mutta jäin siitä vain 19 sekunnin päähän. Varsinkin nousujohteinen vauhdinjako ja tunne ettei joutunut laittamaan itseään edes kovin ahtaalle antavat rutkasti itseluottamusta. 3 viikkoa sitten olin jo huolissani kehnosti sujuneen Vaasan puolimaratonin jälkeen, mutta kannattaa näköjään vain luottaa omaan tekemiseensä. Tulokset kyllä sitten tulevat kunhan saa hyvää treeniä tarpeeksi koneeseen. Juna kohti Dublinia kulkee täysin aikataulussa. Ensi viikkoon on ajatuksena juosta taas määrää oikein kunnolla paria tehokkaampaa treeni unohtamatta. Tarkoitus on myös juosta viikonloppuun ylipitkä (n. 40km) lenkki, jonka aikana testaan hieman maratonin aikaista juomista ja muutta tankkausta.

Muillakin kulkee. Timo juoksi alle 2:40 Berliinin maratonilla nyt sunnuntaina. Jännitin netin ääressä ja on aina hienoa kun joku tuttu saavuttaa tavoitteensa. Onnittelut tätäkin kautta! Joskus kova työ palkitaan. Maailman kärki latoikin sitten aivan hurjaa yytiä. Etiopian Kenenisa Bekele pisteli voittoajaksi 2:03.03, joka jää vain vaivaiset 6 sekunti Dennis Kimetton ME-ajasta. Nettilähetys Berliinin maratonista oli hyvä ja kyllähän sitä kelpasi töllöstä päivänsä ratoksi katella.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienosta puolikkaan juoksusta! Nyt on hyvää tekemisen meininkiä ja tehojakin sopivasti! Juttelin 10min sitten yhden irlantilaisen kanssa (48 vuotias ja paransi enkkaansa täällä Berliinissä 6min aikaan 2.44) ja hänkin juoksee Dublinin maratonin 5 viikon päästä. Ei ole kuulemma kovin nopea reitti vaan aika mäkinen...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nyt tosiaan on tunne että homma kulkee. Täytyy vain välttää ylilyönnit, vammat ja sairastelut :) Varmaan Berliinin verrattuna Dublin ei ole nopea reitti, mutta olen puolestani kuullut että ei sitä kai yleisesti mitenkään hitaanakaan pidetä.

    VastaaPoista