sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Viikko 40

Ma 3.10; i: 13km
Ti 4.10; lepo, illalla tunnin hieronta
Ke 5.10; a: 8km. i: 3km + 4x500m/3x1km/2x500m vedot, 500m hölkkää vetojen välissä + 2km. Yht. 23km
To 6.10; a: 6km. i: 15km. Yht. 21km
Pe 7.10; a: 5km. i: 6km, sis. 4x100m kiihdytykset. Yht. 11km
La 8.10; p: 3km + Kyrkösjärven kierros (15,8km kisa): 59.35 + reilu 2km. Yht. 21km
Su 9.10; i: 12km

Viikko 40: juoksua yht. 101km

Koko viikko tuntui tehokkaalta tekemiseltä, ehkä osin myös siksi että töissä kaikki päivät venyivät hieman pitkiksi. Mikään pakko aivan jokaista päivää ei olisi ollut tarve venyttää, mutta en vaan näe järkeä lähteä kotiinkaan jos joku asia on pahasti kesken ja sitten ajatus siihen katkeaisi. Kaikki treenit sain kuitenkin puikkoihin aivan suunnitellusti. Tiistaina pidin ansaitun lepopäivän ja menin illalla hieroja Oravan käsittelyyn. Olo oli hieronnan jälkeen suorastaan loistava. Keskiviikkona teinkin sitten todella kovan vetotreenin. Kiskoin vetoja tarkoituksella todella maksimilla. Olin kotia päästyäni aivan poikki, mutta silti hymyilytti. Vaikka treeni oli tosi raskas niin juoksu kulki tosi hyvin.

Lauantaina lähdin täällä Seinäjoella juoksemaan Kyrkösjärven kierroksen (15,8km). Lähtöpaikka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kotoani, joten paikalle oli mukavan hurauttaa. Tuttuja naamoja näkyi taas paljon kisapaikalla. Kilpailun reitti kiertää nimensä mukaisesti Kyrkösjärven. Lämpötila oli n. +6 mutta kova tuuli teki säästä tosi hyytävän. Kaiken lisäksi oli selvää että järvi kierrettäisiin juuri niin päin, että takaisin tullessa olisi armoton vastatuuli. Totuttuun tyyliin paukusta liikkeelle. Paikalle saapuneet oikeat juoksijat kuten Juha Laitinen, Juha Järvelä, Antti Ranta-aho ja kumppanit painoivat pian meikältä karkuun kohti horisonttia. Reitin alussa juostaan teitä ja kuntopolkuja hieman metsän suojassa. Sain n. 5km paalulla kiinni jonkun ylikovaa alussa lähteneen jampan, joka maalissa esittäytyi Timo Tuuriksi. Hänen kanssaan juostiin yhtä matkaa aina 11km tietämille saakka. Sitten hän alkoi jäämään ja sain tasitella yksin Kyrkösjärven vallin päällä menevää täysin aukeaa reittiä kovaan vastatuuleen. Olin alunperin ajatellut tässä kohtaa vielä latoa pökköä pesään, mutta vastatuuleen ei ollut paukkuja vauhtia lisätä. Ilokseni kuitenkin huomasin että hyytymistäkään ei tapahtunut vaan koko matka sujui suht tasaisesti n. @3.50 vauhtia. Olen loppuaikaani 59.35 ihan tyytyväinen. Kovassa seurassa sillä heltisi sija 7. Korkeammalle ei missään nimessä olisi mahiksia ollutkaan sillä edelläni sijoituksissa ollut Petteri Säilä kellotti 56.09, eli pisti mua usealla minuutilla takkiin. Nousujohteisesti juosseen naisten voittajan, keskimatkojen maajoukkuejuoksijan Karin Storbackan onnistuin pitämään takanani vajaan minuutin erolla.

Lauantai-iltana koitti myös penkkiurheilun yksi vuoden ehdoton kohokohta, triathlonin Havaiji Ironman. Laitisen Juha ja monet muutkin juoksukisassa olleet meinasivat myös tätä valvoa. Tästä tulikin kisan jälkeen runsaasti spekuloitua. Klo. 19:00 viritin tietokoneen kuvan HDMI:n kautta töllöttimeen ja lähetys saattoi alkaa. Koko yö tuli taas klo. 5:00 saakka valvottua ja nyt sunnuntaina olen ollut aivan kauheassa koomassa. Oli kuitenkin taas sen arvoista. On se upea kisa! Meidän oma triathlontähtemme ja mielestäni muutenkin Suomen tämän hetken ylivoimaisesti paras kestävyysurhelija Kaisa Lehtonen oli upealla nousujohteisella suorituksellaan naisten sarjan viides. Tulevina vuosina mahdollisuudet palkintopallille ovat todella realistiset.

Äkkiäpä viikot menee. Enää ensi viikko kunnon treeniä ja sitten alkaakin jo laskettelu kohti maratonia. Menen vielä ensi lauantaina juokemaan Kankaanpään maratonille 10km ja jokin pitkä lenkkikin pitäisi saada tehtyä. Sitten alkaa treenien osalta homma olla pikku hiljaa paketissa :)

1 kommentti: