sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Viikko 41

Ma 10.10; a: 6km. i: 85min. punttisalitreeni + 6km. Yht. 12km
Ti 11.10; a: 6km. i: 14km, sis, 10km tv-reipas. Yht. 20km
Ke 12.10; i: 3km + 5x1km vedot, 500m hölkkää vetojen välissä + 3km. Yht. 13km
To 13.10; a: 6km. i: keskivartalojumppa + 11km. Yht. 17km
Pe 14.10; i: 10km, sis. 3x100m kiihdytykset
La 15.10; p: 4km + Kankaanpää maraton (10km kisa): 36.46 + 2km. Yht. 16km
Su 16.10; p: 27km

Viikko 41: juoksua yht. 115km

Viimeinen kova treniviikko oli sitten siinä. Hyvä viikko olikin. Suunnitelman mukaan sain tehtyä 4 hyvin sujunutta avaintreeniä: tiistain tv-reipas, keskiviikon vedot, lauantain 10km kisa ja sunnuntain pitkä lenkki. Nuo kaikki kulkivat oikein mallikkaasti. Alkuviikosta tuli vielä salillakin hyvä lihaskuntotreeni temuttua. Lauantain kymppi Kankaanpäässä oli mukava käydä tutulla reitillä juoksemassa. Lähdin matkaan erään työkaverini ja hänen tuttavansa kanssa. Paikalla oli myös tuttuun tyyliin paljon tuttuja juoksijoita kuten kova veteraani Jari Hakola ja takavuosien tuttava Janne Hiukka Tampereelta. Hiukka on löytänyt uudelleen juoksukipinän ja olikin päivän nopein kympillä. Omakin juoksu kulki siis ihan kivasti. Lähdin matkaan aika varovasti sellaista @3.40 vauhtia. Vitosen jälkeen kiristin hieman ja humahtipa joku tonni lähelle 3.30 vauhtiakin. Olen loppuaikaani oikein tyytyväinen. Aivan kaikkea en kropasta irti ottanut ja olihan kyseessä jo kolmas kovempi treeni samalla viikolle. Juoksin sunnuntaina vielä pitkän lenkin joka kulkikin suorastaan nautinnollisen kevyesti.

Treenit alkavat pikku hiljaa olla paketissa. Maratoniin on aikaa 2 viikkoa ja luotto omaan kuntoon on todella kova. Bring it on, I am ready to go! Ensi viikolla teen vielä perinteisen 15km kiihtyvän lenkin n. 10 päivää ennen maratonia, mutta muutoin jäljellä on enää kevyttä vireen ylläpitävää lenkkeilyä.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Nyt sitten vaan pysyt terveenä ja maltat kevennellä niin Dublinissa kulkee! Ei olisi varmaan haittaakaan jos alkaisit popsimaan maitohappobakteeria jo nyt (parantaa vastustuskykyä ja varmistaa vatsan toiminnan marapäivänä) ja varuilta kurlailemaan suolavedellä päivittäin (pitää pöpöt kurissa kurkusta).

    VastaaPoista
  2. Kyllä, olen funtsinut ihan samalla tavalla. Aloitin juuri maitohappobakteerikuurin ja esim. hunajaa olen nauttinut aamuisin jo pidemmän aikaa. Pöpöistä ei pidä tosin liikaa ressata, sillä silloin ne iskevät isommalla todennäköisyydellä. Sopivasti kevyttä hölkkää olisi tarkoitus vetää, että vire pysyy yllä ja kunto nousee keventelyn myötä huippuunsa.

    VastaaPoista