sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Viikko 30

Ma 25.7; a: 7km. i: 12km. Yht. 19km
Ti 26.7; a: 6km. i: keskivartalojumppa ja 4km + 10x500m vedot, 1min. palautuksella + 4km. Yht. 19km
Ke 27.7; i: 12km
To 28.7; i: 24km
Pe 29.7; i: 9km
La 30.7; p: 14km, pääosin poluilla
Su 31.7; i: 10,5km + 500m avojaloin nurmikolla. Yht. 11km

Viikko 30: juoksua yht. 108km

Heinäkuu tuli päätökseen. Tämä tarkoittaa että maratoniin on tasan 3kk aikaa, joka puolestaan meinaa sitä että on aika aloittaa se todellinen maratontreeni. Kulunut viikko mallasi jo alkutahdit tulevalle. Määrää ei nyt kertynyt mitenkaan huimasti mutta helle teki monesta lenkistä aika raskaan. Tiistain vedot tein vielä peltoaukean keskellä kulkevalla tiellä suorassa auringon paisteessa. En tosin todellakaan valita lämpimistä keleistä, päin vastoin. Helteessä treenaaminen on mielestäni ihan mukavaa ja saapahan elimistö hieman erityyppistä rasitusta. Eikä tästä lämmöstä Suomessa nyt mitenkään liiaksikaan nauttimaan pääse joten otan kyllä ilon irti jokaisesta hellepäivästä. Perjantaina suuntasimme kesämökillemme Keuruulle. Viikon ehdottomasti raskain treeni oli maastoliikunkakeskuksen ja Montosvuoren maastoissa tehty lauantain lenkki. Juoksin pääosin kuntoratojen lähellä meneviä polkuja pitkin todella mäkisessä maastossa. Revittelin mäkiä ylös hieman intervallityyppisesti ja olin lenkin jälkeen mökille päästyäni todella puhki.

Tuleva viikko menee vielä töissä, mutta sitten alkaa parin viikon loma. Itse asiassa perjantai on jo vapaapäivä ja Rion olympialaiset alkavat samana päivänä. Tämä nyt on tietysti suunniteltu jo hyvissä ajoin, sillä en kerta kaikkiaan voi olla töissä olympialaisten aikaan, varsinkin nyt kun monia lajeja täytyy valvoa keskellä yötä. Voikin olla että parin viikon yökukkumisen jälkeen rytmi on aika sekaisin kun pitää taas töihin palata, mutta se on sen ajan murhe.

Maratontreenien suhteen tarkoitus on edetä niin, että elokuussa mätetään aika paljon määrää, avaintreenejä tietenkään unohtamatta. Syyskuussa sitten menen hieman tehopainotteisemmin. Fiilis on tällä hetkellä erittäin hyvä ja motivaatio korkealla. Ei muuta kuin loppukesästä nauttimaan ja kuntoa kohottamaan kohti syksyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti