sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Viikko 26

Ma 27.6; i: 13km, sis. 6km tv-kova + 6x100m kiihdytykset
Ti 28.6; i: 11km
Ke 29.6; a: 6km. i: 90min. punttisalitreeni + 6km. Yht. 12km
To 30.6; a: 7km. i: 14km. Yht. 21km
Pe 1.7; i: 3km + 7x1km vedot, 1.30min. palautuksella + 3km. Yht. 13km
La 2.7; i: 19km
Su 3.7; p: 10km + 500m avojaloin nurmikolla. i: 7km + 500m avojaloin nurmikolla. Yht. 18km

Viikko 26: juoksua yht. 107km

Olen tyytyväinen viikon sisältöön, niin tehojen kuin määränkin puolesta. Sain tehtyä pari kovempaa treeniä ja juoksun lisäksi aika hyvän voimatreenin keskiviikkona. Sen sijaan kovien juoksutreenien kulkuun voi olla kaikkea muuta kuin tyytyväinen, jopa hieman huolestunut. Ei vaan kerta kaikkiaan pääse mihinkään. Maanantain kovan piti olla 3-4km pidempi, mutta kun suunniteltu 3.50-3.55 vauhti alkoi käydä ylivoimaisen tuskaiseksi jo vitosen jälkeen niin heitin kilometriä myöhemmin hanskat tiskiin täysin uupuneena. Samalla tavalla perjantain vedot eivät kulkeneet lainkaan. Ei tämä nyt oikein hyvältä vaiuta kun treeneissä pääsee juuri ja juuri alle 3.40 vauhtia kilsan vedoissakin vain jos revittää aivan täysiä. Kaiken lisäki tavallisten lenkkienkään fiilistä ei voi mitenkään kevyeksi sanoa. Aivan loppuviikosta sentään alkoi hieman näkyä valoa tunnelissa. Lauantaina olin jo valmis kaartamaan kotiin vajaan kympin jälkeen. Sitten meno yhtä-äkkiä keveni ja muuttui, ei nyt voi sanoa että nautinnolliseksi, mutta selvästi kevyemmäksi. Myös sunnuntaina oli ihan hyvä fiilis kummallakin lenkillä. Tajusin viikon viimeisenä päivänä vasta, että en ole koko kesänä hyödyntänyt takapihaltani lähtevää isoa nurmialuetta avojalkajuoksuun. Se jos mikä tuntuu lenkin jälkeen tehtynä kesäisin kivalta ja on myös erinomaista treeniä jalkaterille.

Penkkiurheilunkin saralla on vilkasta. Futista on tullut tapitettua ja lauantaina alkoi jokakesäinen kohokohta, eli pyöräilyn Ranskan ympäriajo, jota herkkua onkin luvassa vielä rapiat 3 viikkoa. Nyt kun futiksessa Islanti vielä nuijit Ranskan ja Wales passitaisi Portugalin itkupillit välierisä kotiin niin avot.

Ensi viikolla olisi tarkoitus viimein avata "kisakausi", näyttämönä Hirvijärvihölkkä (13,9km) Keuruun ja Ähtärin välimaastossa, aika lailla keskellä ei mitään. Olen kyseisen kisan juossut ensimmäisen kerran jo 21v. sitten ollessani 15-vuotias. Saapa nähdä kuinka karua kieltä kello kertoo kisavauhdistani. Luotto omaan vauhtiin ainakin on suht matalalla juuri nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti