torstai 24. huhtikuuta 2014

Tulevien kisojen yms. suunnittelua

Cappuccinoa nauttimassa Läntisellä Rantakadulla Turussa. Keli suosii kevätlomalaista.

Näin lomalla on hyvää aikaa hieman funtsia, mitä kaikkea sitä tulevina aikoina mahdollisesti kisailisi. Jos nyt oletetaan, että paikat pysyvät ehjinä niin kaikenlaisia kisojahan sitä olisi taas mukava käydä juoksemassa. Lomapäivää lusmuillessa on hyvää aikaa vaikkapa näin hieman kirjoitella ajatuksia auki. Alkuvuodesta kärsittyjen vaivojen ja sairastelujen jälkeen tuossa oli hetki, jolloin reenaaminen ei oikein maistunut. Kuntokin ehti tipahtaa luvattoman huonolle tasolle. Eräs viisas taannoin mulle kommentoi että reenit kyllä maistuu kun vaivat ja taudit on voitettu ja tämä pitää hyvin paikkansa. Viime viikkoina juoksu on taas tuntunut kivalta ja reenimotivaatio yleensäkin on kovassa nosteessa.

Mihinkä sitä nyt sitten oikein tähtäisi?!? Lyhyempäi kisoja voisi alkaa tässä kesällä kiertämään aina sopivassa paikassa sopivan tilaisuuden tullen jahka ensin saan hieman suorituskykyä nostettua. Tällä hetkellä kellomiehillä ei vielä kestäisi hermot maalissa mua oottaessa :) Olen tässä miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että en juoksisi maratonia tänä vuonna lainkaan. Näin tehdessäni voisin tehdä syksystä hieman tavallista kisarikkaamman ja juosta mahdollisesti esim. useammankin puolimaratonin. Myös jotkut maastokisat kuten Yyterin piikki tai Pirkan hölkkä hoikuttavat. Näin tehdessäni saisin varmasti hyvän ja reenirikkaan syksyn aikaiseksi, joka puolestaan palvelisi oivallisesti tulevaa talvea ja ensi vuoden kevättä. Voisi olla myös mukavaa vaihtelua juosta kisoja ilman sellaista selkeää suurta päämäärää. Joku voisi sanoa tätä keskittyneisyyden puutteeksi, mutta välillä voisi olla kivaakin reenata ja kisata juuri tällä tavalla. En tosin lähde syysmaratonia täysin hautaamaan. Mietin että pidetään maratonille takaportti auki sellaisessa tapauksessa, että esim. puolimaraton hujahtaa hirmukovaan aikaa syyskuussa, jolloin maratonia voisi ajatella juostavaksi lokakuussa. Jos nyt sitten maratonin päätyisin syksyllä juoksemaan, olisi ajankohta varmaankin tuo lokakuu ja paikkana mitä todennäköisimmin Vantaa tai Kankaanpää. Lähtökohtana pidän siis kuitenkin sen, että maratonia en tänä vuonna juokse ja mieli muutetaan jos kunto nyt jostain syystä kohoaa aivan erinomaiseksi.

Vuoden 2015 keväälle mulla on sitten jo selkeä suunnitelma: lähteä mukaan Lontoon maratonille. Olen ilmoittautunut kisaan matkatoimiston (Vetikko Travel) kautta koska heillä on ainoana toimistona Suomesta kiintiöpaikkoja Lontooseen. Kiitokset vaan Timolle taannoisesta vinkistä :) Lontooseen lähtöön tarvitaan tosin vielä tuuria, sillä näihin kiintiöpaikkoihinkin oli tullut sen verran paljon ilmoittautuneita, että arpovat lähtönumeron saajat toukokuussa. En ihan ymmärrä tätä käytäntöä. Miksi he eivät voisi ottaa mukaan ilmoitautumisjärjestyksessä ja myydä eioota kun paikat ovat menneet?! Jos sitten tuon Lontoon suhteen jää luu kouraan, niin tulen juoksemaan ehjänä ollessani jollain muulla Euroopan kevätmaratonilla vuoden päästä. Koskaan en ole vielä kevätmaratonia juossutkaan ja luulen, että sellaiselle on kiva reenata kun kelit lämpenevät ja valoisuus täällä pohjolassakin lisääntyy.

Tämmöinen pieni tilannekatsaus tähän paikkaan. Nyt jatketaan vielä lomailua vapun yli. Kelitkin näyttävät suosivan vaikka lämpötila alkuviikon lukemistä hieman tipahtikin.

2 kommenttia:

  1. Suunnitelmasi vaikuttaa ihan hyvältä. Ei sitä maratonia kannata väkisin juosta jos tuntuu että kunto olisi vielä keskeneräinen, vaan tähdätä siihen kevään (toivottavasti Lontoon) koitokseen. Itse juoksen ihan liian vähän puolimaratoneja tai ylipäänsä mitään kymppiä pidempiä maantiekisoja edes harjoitusmielessä.

    VastaaPoista
  2. Juuri näin asiaa mietin. Lisäksi luulen, että mahdollisesti useamman puolimaratonin juokseminen syksyllä palvelee reenimielessä erittäin hyvin kuntopohjan rakentamista talvea ja sitä kautta tulevaa kevättä varten. Tietenkään ei pidä hölmöillä liiallisellakaan kisaamisella, vaan pidettävä tahti sipivana.

    Puolimaratoneja on juoksukalenteri väärällään joten sieltä vaan valitsemaan mieleisiä. Kun tähtäät syksyn maratoniin, niin mielestäni ihanteellista on juosta puolikas kesällä ja toinen sitten syksyllä noin kuukausi ennen maratonia. Tää toimi ainakin mulla hyvin viime vuonna.

    VastaaPoista