sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viikko 51

Ma 16.12; i: kuntopiiri ja tunnin hieronta
Ti 17.12; i: 14km
Ke 18.12; i: 10km
To 19.12; i: 14km ja pientä jumppaa
Pe 20.12; a: 6km
La 21.12; p: 13km
Su 22.12; p: keskivartalo- ja lonkkajumppa. i: 17km

Viikko 51: juoksua yht. 74km

Tämä oli tämän hetkinen jalkojen tilanne huomioiden aivan maksimi, mitä pystyi tekemään. Vasen polvi on edelleen kipeä. En oikein tiedä mikä ihme sitä vaivaa. Mulla on takavuosina ollut todella pitkiä taukoja polvivaivojen takia, mutta tämä on ihan erityyppinen kuin aiemmat vaivani. Oireet eivät sovi juoksijan polven kuvaan eivätkä myöskään hyppääjän polven oireisiin. Kipu paikantuu polvilumpion alaosaan ja on toisinaan selvästi myös kosketusarka. Polvi antaa kyllä varata hyvin eikä mitään pettämisen tunnetta ole esiintynyt. Näin ollen olenkin sillä uskaltanut lenkkeillä. Itselleni on taas muodostunut vanha kunnon kuningasajatus siitä että vaiva on vaan joku "ärtynyt polvi", joka menee kylmähoidoilla, hyvällä venyttelyllä yms. keinoilla ohi. Tällaisilla ajatuksilla on toki varjopuolensa jos polvessa on vaikkapa joku pieni kierukkarepeämä tai vastaava. Turhaahan tämmöinen arvuuttelu on kun asian voisi mennä selvittämäänkin. Lusmuilen lomalla aina loppiaiseen saakka ja ajattelin käydä kuvauttamassa polven lähiviikkoina mikäli oireet eivät ota asettuakseen. Menneellä viikolla ti-to sattui aika paljon, mutta nyt viikonlopun lenkit sujuivat paljon paremmin, eivät tosin teodellakaan ilman oireita. Polvikivun lisäksi jalat ovat muutenkin olleet välillä ihmeen kipeät, esim. nilkoissa on välillä tuntunut jotain kummaa hermokipua. Tällä hetkellä reenit siis eivät oikein ota sujuakseen, mutta koetetaan korjata tilanne parempaan suuntaan. Sen verran on sentään malttia löytynyt, että en ole väkisin koettanut tehdä täysiä reeniviikkoja.

2 kommenttia:

  1. Jos olet antanut kylmähoitoa geeli- tai jääpussilla niin kokeileppas laittaa vatiin kylmää vettä ja jäitä ja polvi sinne. Voi olla hankala asento pidempiaikaisesti, mutta jäävedessä kylmä kulkeutuu mun mielestä paremmin kohteeseen. Pyöräilykin vois tehdä hyvää.

    Mullakin tuli ilmeisesti joku hermokipu nilkkaan ja nyt nilkka turvoksissa...

    VastaaPoista
  2. Joo, juuri geeli- ja jääpussia olen käyttänyt. Tuo polvi kylmään jääveteen voi olla kokeilemisen arvoinen vinkki koska monesti tuota geelipussia joutuu asettelemaan polveen ja painamaan sitä kädellä jotta kylmä kohdistuu haluttuun paikkaan. Testaan ilman muuta.

    Toivottavasti nuo sunkin hermovaivat on vain jotain hetkellisiä ja menevät nopeasti ohi. Z:n kanssa mietittiin taannoin, että onko liikaa vaadittu jos toivoo vain kropan kestävän haluamansa määrän reenaamista?! Aina (tai ainakin turhan usein) ilmaantuu jotain kipua ja kremppaa.

    VastaaPoista