sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Viikko 41

Ma 7.10; a: 7km. i: 13km. Yht. 20km
Ti 8.10; i: 11km, sis. 5km tv-reipas
Ke 9.10; a: 4km. i: 8km. Yht. 12km
To 10.10: i: pieni kuntopiiri ja 15km kiihtyvä, josta viim. 5km 3.50-4min./km vauhtia
Pe 11.10; i: 8km
La 12.10: i: 12km
Su 13.10; p: 16km, sis. lopussa 3x100m kiihdytykset

Viikko 41: juoksua yht. 94km

Viimeistelyviikko oli sitten siinä ja kaikki sujui ihan suunnitelman mukaan. Torstain viimeistelyreeni, eli 15km kiihtyvä lenkki 9 päivää ennen maratonia nosti mukavasti maratonluottoa. Tarkoitus oli juosta ensimmäinen vitonen hieman alle 5min./km vauhtia ja kiihdyttää siitä sitten asteittain niin, että viimeinen vitonen tulee hieman suunniteltua maratonvauhtia kovempaa. Tuo viimeinen osio tuli yllättävänkin kevyesti, tosin juoksin juuri sen pätkän Yyyterin suunnalta Poria kohti ja myötätuuli helppasi sopivasti. Joka tapauksessa tuntemukseksi jäi, että vauhtikestävyys on noussut oikealle tolalle ennen h-hetkeä ja tämäkös jos joku pönkittää omaa luottoa.

Ensi viikkoa onkin sitten jo maratonviikko. Nopeastipa on taas vuosi kulunut tähän pisteeseen. En ole koskaan aikaisemmin ollut koko vuotta näin ehjänä ja terveenä. Minkäänlaisia vammoja ei ole ilmennyt ja en ole sairastellutkaan koko vuonna (toivottavasti ei nyt sitten ensi viikolla flunnsa iske kun näin sanon). Kaikki on siis sujunut paremmin kuin hyvin. En oikein edes keksi miten olisin voinut paremmin valmistautua. Olen saanut tehtyä oikeastaan kaikki reenit mitkä olen halunnutkin. Homma on nyt ihan itsestä kiinni. Jos ei suju niin harjoittelua ja valmistautumista ei tosiaankaan voi pitää syyllisenä. Syyllinen niin hyvään kuin pahaankin tulee seisomaan lenkkitossujen päällä :) Vakaa aikomus on toki kostaa tuo alkuvuoden Dubain maratonin pettymys!

6 kommenttia:

 1. Ai sinä juoksetkin täyden tuolla Kankaanpäässä(?). No olisihan se pitänyt nähdä noista aikaisemmista teksteistä.
  Onko tavoite taivaltaa mara 4 minuutin vauhtia läpi? Treenien ja kisojen mukaan se olisi haarukassa. Miten sitten tuo pitkien puute vaikuttaa loppupuolella? Tsemppiä valmistautumiseen ja toivottavasti pysyt terveenä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jari! Tuonne Kankaanpäähän tosiaan lähen. Tuo 4min./km vauhti ja sen myötä 2:50 alitus olisi tavoitteena.

   Poista
 2. Tsemppiä kostoreissulle, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Timo! Yritetään saattaa projekti kunnialla pätökseen.

   Poista
 3. Tsempit täältäkin !
  Eihän tässä ole muuta jännitettävää meillä yleisön puolella kuin se, että paljonko alle 2:50 sulla menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo muta, helppoa kun niityllä kävely ;) Ei vaan, täytyy lähteä matkaan maratonia kunnioittaen eikä todellakaan takki auki.

   Poista