sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Viikko 1

Ma 31.12; am: 4km. pm: 10km matolla. Yht. 14km
Ti 1.1; pm: 30km matolla, viimeiset 5km maratonvauhtia
Ke 2.1: am: 8km. pm: 10km. Yht. 18km
To 3.1; am: 7km. pm: 11km + 3x100 kpl. päkiähyppyjä Yht. 18km
Pe 4.1; am: keskivartalojumppa. pm: 12km
La 5.1; pm: pieni lonkkujumppa ja 14km, josta 8km mäkisempi patkä ylämäet kovaa
Su 6.1; pm: 26km

Viikko 1: juoksua yht. 132km

Hyvä viikko sekä määrällisesti että tehollisesti. Liukkaat kelit vain hieman aiheuttivat murhetta. Alkuviikosta ilma lauhtui reilusta kymmenestä pakkasasteesta nollaan ja plussan puolelle. Tiet olivatkin aivan mahdottomia juosta, joten juoksumatto tuli tuttuakin tutummaksi. Uudenvuoden päiväksi oli suunniteltu Z:n kanssa pitkä lenkki kimpassa, mutta siitä tulikin jäisten teiden takia pikä puurtaminen matolla. Suuntasin lähisalille, viritin töllöstä perinteisen Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konsertin näkymään ja aloitin lompottamaan. Kyllä tuntu kilometrit pitkiltä, vaikka reenin ideana olikin nostaa vauhtia vähitellen. Ekan kympin vedin 5min/km vauhtia ja sitten kiihdytin 4.30min/km. Viimeisen vitosen taoin sitten 4min/km, eli suunniteltua maratonvauhtia. Lopussa olin aika poikki ja täytyy kyllä sanoa, että mielellään en enää näin pitkiä lenkkejä matolla tee.

Onneksi Porissa on eräs hiekkatie "Katinkurun lenkkeilyreitti" hiekoitettu hyvin ympäri vuoden. Se pelasti hyvin loppuviikon reenit, koska muilta osin tiet olivat nyt kiristyneen pakkasenkin myötä paikoin inhottavan liukkaat. Tämän päivän pitkän lenkin vedin Z:n kanssa ja oli huomattavasti miellyttävämpää kuin tuo uudenvuoden päivän "juoksumatto tutuksi" reeni. Ensi viikko olisi tarkoitus reenata vielä ihan kunnolla, tosin määrää jonkun verran tätä viikkoa vähemmän. Ainakin pari kovempaa reeniä pitäisi tehdä. Näillä eväillä eteenpäin.

4 kommenttia:

 1. Hyvä viikko. Tsemppiä vipoille viikoille. Maraton kulkee hyvin !

  VastaaPoista
 2. Kiitti muta! Koetetaan tehdä hyvät viimeistelyt :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa että pystyit vetämään noin hyvän viikon haasteellisista keleistä huolimatta. Tuo lisää varmasti maratonluottoa! Vielä jokunen maratonvauhtia hakeva harjoitus ja pikkuhiljaa keventelyä niin se on siinä. Tärkeintä tietysti on pysyä seuraavat 2,5 viikkoa terveenä, eli koitahan vältellä kaikkia pöpöjä.

  ps. en voisi kuvitellakaan että pystyisin tuollaiseen 30km mattojuoksuun!

  VastaaPoista
 4. Jep, enää pari hyvää rypistystä ja joku pitkä lenkki noin niin kun kunnon reenien puolesta. Sitten sopivasti keventelyä kohti starttia. Pitää kyllä koettaa välttää taudit, toivottavasti onnistuu.

  Toi 30km mattojuoksu tuntu kyllä vielä huomattavasti pidemmältä. En kyllä tosiaankaan halua moista uusia. Kyllä pitkät lenkit pitää pystyä jotenkin muuten tekemään.

  VastaaPoista