sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Viikko 3

Ma 12.1; i: käynti fysioterapeutilla ja kuntopiiri
Ti 13.1; a: 5km. i: 13km. Yht. 18km
Ke 14.1; a: 5km. i: 16km. Yht. 21km
To 15.1; i: keskivartalojumppa ja 12km matolla, sis 6x1km vedot (3.40min./km) 500m palautuksella
Pe 16.1; a: 5km. i: 16km. Yht. 21km
La 17.1; p: 19km matolla, viimeiset 3km reippaammin (4.05-4.00min./km)
Su 18.1; i: 12km, viimeinen kilsa kiihdyttäen

Viikko 3: juoksua yht. 103km

On kyllä taas kelit. Liukasta on piisannut aivan riittävästi. Oikea lonkka kipuili pitkin viikkoa. Epäilen oireen tulleen nimenomaan liukkaalla juoksemisesta. Välillä se tuntui jo juoksun aikana paremmalta, mutta sitten kipu taas palasi. Vaikka nastakengät pitävätkin jäällä tosi hyvin, niin on pinta välillä muhkurainen kuin perunapelto ja askel muljuaa ikävästi. Keskiviikon aamulenkillä meinasi tulla kunnon harakanlento nurin, mutta sain kauhean venkoilun tuloksena pidettyä tasapainoni. Selkää tosin kolotti tämän jälkeen hieman, hepottaen onneksi seuraavana päivänä. Pitkä lenkki jäi tältä viikolta taas tekemättä. Meinasin ensin juosta lauantaina matolla pidempään, mutta homma kävi sen verran puisevaksi, että lopetin jo 19km tultua täyteen.

Juoksuvire on tällä hetkellä vuodenaikaan nähden jopa yllättävän hyvä, lukuunottamatta tuota lonkan kipuilua. Pitää koettaa venytellä ja jumpata aktiiivisesti jotta vaiva pysyisi kurissa, eikä ainakaan pahenisi. Vaivasta on kokemusta takavuosilta ja tiedän, että mikäli tilanne pahenee, alkaa alaselkäkin juoksun aikana kipuilla. Tämä tietää yleensä taukoa juoksuun, joten mokoma pitää koettaa estää. Ainakin varaan ajan osteopaatille, jolla käynti on aikaisemminkin tämän tyyppisiin vaivoihin auttanut. Jos vaiva pysyy kurissa, on luotto kunnon kehittymiselle tällä hetkellä hyvä. Katselin talven juoksukalenteria ja ainakin joku kympin kisa pitää koettaa käydä helmikuussa juoksemassa. Varmaan Aktia Cup ja ehkä joku muukin.

2 kommenttia:

  1. Huhhuh, 19km peruslenkki matolla! Siinä on jo 18km enemmän mihin minä pystyn. Meillä päin ei ollut kovin liukkaita teitä ennen viikonloppua ja silloinkin tiet olivat niin hyvin hiekoitetut että onneksi pärjäsi ilman nastalenkkareita. Tule vaan Aktia cupiin jos sää on kelvollinen!

    VastaaPoista
  2. No juoksin tuossa mattoreenissä "jo" 16km jälkeen sentään hieman tavallista kovempaa ettei ihan puutuisi ;) Turussa on aivan törkeän liukasta joka paikassa, oli jo koko viime viikon ajan. Ei yhtään kivaa. Nyt kun rupesi sulamaan väylät jäästä niin sitten pakastuu. Uutta luntakin luvattiin, eli kohta on sitten lunta liukkaan jään päällä. Odotan jo kevättä! Tulen kyllä näillä näkymin Aktia Cupiin. Tietyn kelivaran pidän kuitenkin näissä talvijuoksusarjoissa koska ei huvita teloa itseään aivan totaalisesti telakalle.

    VastaaPoista