sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Viikko 38

Ma 15.9; i: 14km
Ti 16.9; a: 5km. i: 16km + tunnin hieronta. Yht. 21km
Ke 17.9; i: 13km, sis. 6km tv-reipas
To 18.9; a: 5km. i: 3km + 90min. punttisalireeni + 2km. Yht. 10km
Pe 19.9; a: 4km. i: 16km. Yht. 20km
La 20.9; i: 25km
Su 21.9; p: 13km

Viikko 38: juoksua yht. 116km

Koetin reenata ihan kunnolla silläkin uhalla että polveen alkaisi enemmänkin koskea. Tiistain hieronta teki jaloille hyvää ja keskiviikkoiltana uskaltauduin jo vetämään osan lenkista reippaammin. Polvi ei ollut tästä oikeastaan pientä kivistystä lukuunottamatta millänsäkään. Sen sijaan torstain ja perjantain aamulenkeillä se mokoma meinasi taas hirttää kiinni, perjantaina oikein kunnolla. En käsitä yhtään mikä tämä juttu on. Tutuilta kun olen vaivasta kysellyt ja hieman oireista lueskellut, on plica vamma ollut todennäköinen selite. Se ei kuulemma ultrassa näy ja mangneetissahan en kuvattavana käynyt. Jos vaiva todella on plica niin se ei kai aina parane mitenkään helposti. Viikonlopun pitkällä lenkillä tuntui pientä kivistystä, mutta mitään noiden aamulenkkien kaltaista jumittumista ei onneksi esiintynyt.

Suunnitelmani on nyt edetä sillä tavalla, että koetan malttaa passailla noita aamulenkkejä. Yön levon jälkeen kun tuo polvi tuntuu olevan ylivoimaisesti alttiimmillaan jumittumiseen ellei jopa täydelliseen "kiinni hirttämiseen". Muutoin en ala juoksua lopettamaan, elleivät oireet sitten pahene radikaalisti. Ajattelin jopa kokeilla kovempaa menoa joinakin päivinä. Harvoin (ei juuri koskaan) vaivat parenee sillä millä ne ovat tulleet. Tiedän että tässä on riskinsä, mutta en millään halua kärvistellä puolittaisen kivun kanssa hamaan tulevaisuteen. Aina on mahdollista että tällä ajattelulla mennään metikköön ja pahasti, mutta muutoin homma junnaa paikallaan ja hermot vaan menee.

2 kommenttia:

  1. Onko tuo hermovaivaa? Kyllähän sellaisen kanssa voi hermot mennä... Mulla oli aikoinaan vuosia sellainen vaiva että yöllä nukkuessa polvi "hirtti" koukussa kiinni niin että heräsin kovaan kipuun jonka jälkeen piti koittaa väkisin saada polvi oikaistua mikä poisti kiputilan. Vaiva hävisi kun olin lopettanut juoksun parin talven ajaksi. Tällä nyt ei taida olla paljoa tekemistä sinun vaivan kanssa kun mulla tuo ei juostessa vaivannut. Toivotaan että pääset tuosta kuitenkin pian eroon. Aina ei ole helppoa tasapainoilla noiden vammojen kanssa. Jälkiviisaana voi olla sitten helppo todeta että olisi pitänyt pitää pidempi juoksutauko...

    VastaaPoista
  2. Hermojahan nämä vaivat kyllä kiristävät, ainakin jotain muita kuin jalkojen hermoja! Tuntuu että polvessa ikään kun joku välillä hankaisi johonkin, joka sitten aiheuttaa polven jumiutumista. Jos jumiutumisoire pukkaa päälle, on tämän jälkeen jalan koukistus ja etenkin kyykkyyn meno kivuliasta. Jos vaiva on plica-vamma, niin siinä ilmeisesti kalvon pinnalle kasvaa sellaisia pieniä nystyjä, jotka sitten juostessa saattavat hangata vaikka minne. Ajattelin varata tässä Oravalle ajan ja lopettaa arvuuttelun :) Puoskareiltahan ei tunnetusti urheiluvammoista saa mitään muuta kun lisää kysymyksiä vastausten sijaan.

    VastaaPoista