sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Viikko 28

Ma 7.7; i: 12km
Ti 8.7; a: 4km. i: keskivartalojumppa ja 16km, sis. 3x100m kiihdytykset. Yht. 20km
Ke 9.7; i: 2km + Mellilänjärven ympärijuoksu (5,4km): 21.02 + 2km. Yht. 9km
To 10.7; i: 18km
Pe 11.7; a: 7km. i: 7km. Yht. 14km
La 12,7; i: keskivartalojumppa ja 13km
Su 13.7; i: 17km

Viikko 28: juoksua yht. 104km

Tuli sitten juostua vuoden eka kisakin. Käväisin keskiviikkoiltana Loimaan Mellilässä juoksemassa ihka ensimäistä kertaa järjestetyn Mellilänjärven ympärijuoksun. Matka oli 5,4km joka juostiin kiertämällä Mellilänjärveä kiertänyt 1,8km reitti kolmeen kertaan. Reitti oli aika haastava. Mäkeä riitti jyrkillä rantapenkereillä ihan kiitettävästi ja pohja oli kauttaaltaan irtosepeliä jossa askel suti todella paljon. Aivan kuten "kauden" eka kisa joka vuonna, ei tämäkään sujunut kovin häävisti. Olin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen todella poikki. Koetin sen jälkeen peesata erästä suunnistajaa ja ohitinkin jopa hänet rehvakkaasti viimeisen kierroksen puolivälissä kovassa nousussa. Tämän jälkeen kaveri kuittasi kuitenkin äkkiä ja jätti allekirjoittaneen pölyä nielemään. Helle oli toki kisan aikana kova, mutta ei juoksun silti ihan näin raskasta pitäisi olla. Hieno tapahtuma kuitenkin kokonaisuudessaan. Paikalla oli paljon juoksijoita, järjestelyt toimivat hyvin ja rantasauna/uinti juoksun jälkeen kruunasivat illan.

Kisan lisäksi viikko sisälti ihan perus juoksua. Torstaina meno oli yllättävän kevyttä kisan jälkeisenä päivänä ja juosinkin hieman aiottua pidemmän lenkin. Loppuviikko olikin sitten kauheaa raahustamista. Sunnuntaina oli aikomus juosta pitkä lenkki, mutta väsyin totaalisesti. Onneksi juoksin sellaista reittiä että saatoin lyhentää lenkin pituutta sopivasti. Lyhensinkin oikein kunnolla enkä siltikään meinannut jaksaa kunnolla kotiin.

Penkkiurheilussakin on pitänyt kiirettä. Ranskan ympäriajon eka viikko tarjosi yllättävän paljon tapahtumia. Harmi että Chris Froome joutui keskeyttämään, meikästä on hyvää vauhtia tullut britin fani. Nyt kyllä toivon Vincenzo Nibalin vievän voiton saapasmaahan. Riemua on riittänyt myös futiksen parissa. Saksa murskasi Brasilia välierissä. Ainoa harmi asiassa oli jännityksen loppuminen jo ekalle puoliajalle, mutta muutoin nautin kyllä suunnattomasti. Ensi yönä on sitten viimeinen valvominen edessä näiden kisojen osalta. Toivottavasti Saksan kone jauhaa Argentiina kunnolla rattaisiinsa ja vie neljännen MM-kullan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti