sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Viikko 16

Ma 15.4; pm: keskivartalojumppa
Ti 16.4; am: 7km. pm: 11km, lopussa himan kovempaa. Yht. 18km
Ke 17.4; am: 5km. pm: 12km. Yht. 17km
To 18.4; am: 5km. pm: 15km. Yht. 20km
Pe 19.4; am: 5km. pm: 11km, sis. 15 x 1min. kovaa, minuutti löysää hölkkää vetojen välissä. Yht. 16km
La 20.4; pm: keskivartalo- ja lonkkajumppa + 8km, sis. 3x100m kiihdytykset
Su 21.4; pm: reilu 2km verkka + Niinisalon kymppi (10km kisa): 36.47 + vajaa 1km verkka. Yht. 13km

Viikko 16: juoksu yht. 92km

Jo etukäteen suunniteltu hieman löysempi viikko tähän väliin. Kilsat jäi alle sataseen ja pitkää lenkkiä en tehnyt ollenkaan. Ensi viikolla sitten taas määrää enemmän koneeseen.

Nyt sunnuntaina ajeltiin Z:n kanssa juoksemaan Niinisalon kymppi Kankaanpäähän (linkistä pääsee myös tuloksiin). Kyseessä siis virallisesti mitattu 10km kisa. Tiedossa oli, että reitti oli tosi tasainen 5km kierros kahteen kertaan. Keli oli äärettömän hyvä, +10C ja aurinko paistoi. Juoksioita oli kokoontunut ihan mukavasti paikalle ja tuttuja naamojakin näkyi paljon. Itse kisa lähti ihan mukavasti liikkeelle. Huomasin Z:n vauhdin itselleni sopivaksi ja yhtä matkaa taitettiinkin lopulta oikeastaan koko matka. Eka vitosen kierros meni aikaan 18.18. Tässä vaiheessa iski hieman vaikeampi vaihe, jona meni kuitenkin suht pian ohi. Loppu tuli erittäin tasaisesti. En hyytynyt, mutta mihinkään loppukiriin vetämiseen ei kuitenkaan ollut pienintäkään toivoa. Olen aikaani erittäin tyytyväinen. En ole muutamaa yksittäistä reeniä lukuunottamatta tehnyt kovia reenejä vielä juuri lainkaan koko keväänä. Tarkoitus on nyt lumien sulettua aloittaa mäkivetojen tekeminen sekä lisätä muutenkin ohjelmaan kovempaa juoksua. Tätä myötä askeleeseen lisää terävyyttä ja hengityskoneiston suoritusta paremmaksi. Toiveita on siis saada kuntoa nostettua paljonkin kesäkuun lopussa ohjelmassa olevalle, Turussa juostavalle Paavo Nurmen puolikkaalle.

Niinisalosta kun pöläytettiin takaisin Poriin, oli ohjelmassa vielä Z:n levylle tallentama Lontoon maraton. Kisapaikalla ollutta mogulia vannotimmekin olemaan hiljaa tuloksista, jotta jännitys säilyisi. Pysyimmekin mukavasti tulospimennossa ja mukavan kisapäiän täydensi maailman maratonhuippujen edesottamuksien seuraaminen.

3 kommenttia:

 1. Oikeen hyvä !
  Ei olis enää maaliintulojärjestys ollu sama mitä Pinkaisussa...

  VastaaPoista
 2. Höpö höpö! Sä olisit juossu tossa kunnossa alle 36.30 :)

  VastaaPoista
 3. Heh. Sehän kuuloistais hyvältä...vähän ehkä liian kovalta tosin.
  No, katotaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

  Tsemppiä sinneppäin !

  VastaaPoista