sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Viikko 9: Talvi ottaa kuuppaan

Ma 25.2; pm: keskivartalojumppa ja 14km
Ti 26.2; am: 8km. pm: 13km. Yht. 21km. Illalla 1h hieronta.
Ke 27.2; am: 5km. pm: 12km. Yht. 17km
To 28.2; am: 7km. pm: 10km. Yht. 17km
Pe 1.3; am: 5km. pm: 8km matolla, ekat 7km kiihtyvästi. Yht. 13km
La 2.3; pm: keskivartalo-, lonkka- ja jalkateräjumppa + 9km
Su 3.3; pm: 25km matolla, viimeinen kilsa 4min.

Viikko 9: juoksua yht. 116km

Hyvä reeniviikko kokonaisuudessaan. Loppuviikosta tämä talvi vaan otti paikoin todella pahasti kuuppaan. Vielä torstaina pihalla juoksu sujui ilman ongelmia, vaikka puhuri olikin melkoinen. Oli hyvittavaa juosta illalla kympin lenkki niin, että ekat 5km väänsin aivan tolkuttomaan vastatuuleen kun taas takaisin tullessa myörätuulen mukana mies suorastaan lensi eteenpäin. Perjantaina sitten keli viileni tuntuvasti ja teiden pinnat olivat tosi liukkaat. Ei olisi yhtään kiinnostanut mennä matolle takomaan ja niimpä juoksinkin hieman tympeissä fiiliksissä ainoastaan 8km, joista ekat 7km paiskoin kiihtyen ihan vaan hatutusta purkaakseni. Lauantaina pihalla olikin sitten oikein kunnon lumimyräkkä. Lähdin silti lenkille, joka osoittautui kardinaalimokaksi. Jo muutaman kilsan jälkeen jalat lähti eräässä mutkassa täysin alta kun juuri siinä kohtaa oli sataneen lumen alla aivan peilijäätä. Lensin komeassa kaaressa vasemmalle kyljelleni. Ylös kömmittyäni vasemman polven ulkosyrjää ja jalan ulkosivua niiltä paikkeilta yleensä vihloi aika lailla. Mitään ei kuitenkaan hajonnut ja juoksin talvea runsaasti kiroten paikoin erittäin liukkaita teitä kotiin. Olin alunperin suunnitellut 15km siivua, mutta lyhensin sen 9km mittaiseksi ja siinäkin oli mokomaan keliin ihan tarpeeksi. Juoksuksi mokoma liukkaalla konkköstäminen muistutti vain etäisesti.

Perjantaina soittelin Z:lle ja kyselin suunnitelmia sunnuntaille. Pitkää lenkkiähän Z kaavaili ja sovittiin lähtevämme kimpassa puolen päivän aikoihin. Lauantain lumimyräkän ja teiden liukkauden takia tehtiin kuitenkin uusi plääni ja mentiin sovittuun aikaan Easy Fitiin pitkää lenkuraa vierekkäisille matoille lompottamaan. Tämä oli meikän toinen kokemus vääntää pitkä lenkki matolla ja kimpassa tehtynä se oli huomattavasti tuota uudenvuoden päivän sooloa miellyttävämpi kokemus. Laitettiin lisäksi tv:stä samaan aikaan ensin naisten ampumahiihto ja sitten miesten 50km hiihto näkymään. Viimeinen kilsa luukutettiin sillais sopivan rennosti 4min/km vauhtia. Hyvä reeni ja kyllä se aika kuluu mukavasti matollakin mukavia taratellen ja urheilua katellen.

Loppuun vaan totean, että tulisipa jo pikku hiljaa kevät! Kyllähän se sieltä tulee ennen pitkää, mutta en laita nopeaa lämpenemistä ollenkaan pahakseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti