tiistai 28. elokuuta 2012

Viikko 34: Löysät viikot osa I

Ma 20.8; am: 4km. pm: keskivartalojumppa + 12km. Yht. 16km
Ti 21.8; pm: 3km + 5x1000m, 2min. palautuksella + 4km. Yht. 12km
Ke 22.8; am: 5km. pm: 14km. Yht. 19km
To 23.8; am: 5km. pm: 11km. Yht. 16km
Pe. 24.8; am: 4km
La 25.8; am/pm: 3km verkkaa + Oulu juoksu (10km): 37.20 + 1km verkkaa. Yht. 14km
Su 26.8; lepo

Viikko 34: juoksua yhteensä 81km

Tämä oli ohjelmassa määrällisesti hieman löysempi viikko. Tulikin ihan hyvän paikkaan tää lepopäivienkin viettäminen, sillä aiemmin viikolla vasempaan polveen alkoi hieman koskea. Itse asiassa moinen alkoi tiistaina ja keskiviikko-torstai akselilla siihen sattui lenkeillä vähän enemmänkin. Lauantain kisassa kipu ei onneksi tullut esiin juuri lainkaan. Jotain hyppääjän polvea muistuttavia oireita siinä esiintyy.

Tuo Oulu juoksu (virallisesti mitattu 10km) meni kyllä todella alakanttiin. Siihen 36min. hujakoille olin ajatellut juoksevani, mutta ei. Ekat 4 kilsaa meni ihan tavoitevauhtia, mutta seuraavat kolme kilsaa olivat tolkuttoman hitaita. Ei vaan kulkenut. Reittihän oli suht tasainen muutamaa kinkamaa lukuunottamatta. Keli oli aika lämmin, mutta sitä ei todellakaan voi syyttää kun tuultakaan ei ollut nimeksikään. Jalat vaan oli kaikissa pienissäkin laskuissa tosi pökkelöt, eikä juoksu ollenkaan rullannut niin kuin olisi pitänyt. Viimeisissä siltojen ylityksessä, jossa reitti meni takaisin Hietasaareen ja lähti mutkien kautta kiertämään kohti Oulun kylpylähotelli Edenissä sijainnutta maalia, sain taas rytmistä kiinni ja loppu tulikin taas ainakin kahden viimeisen kilometrin osalta ihan hyvin. Ei tässä nyt mihinkään huoleen ole vielä syytä, mutta kunto ei kyllä ole sellainen kun olen sen kuvitellut olevan.

Loppu viikonloppu hujahti sitten Oulussa sukulaisia ja vanhoja kavereita tapaillessa. Samaan menoon kului vielä alkaneen viikon maanantai, jonka oli junaillut lomapäiväksi. Vaasassakin tuli pysähdyttyä paluumatkalla Poriin.

2 kommenttia:

  1. Ihan ok kymppi tähän saumaan!
    Kylläpä sinullakin noita vaivoja riittää. Ole tarkkana sen polven kanssa. Polvivaivaisia tuntuu olevan enemmänkin... mitä tässä on lueskellut ja kuullut.

    VastaaPoista
  2. Aina tahtoo joku kohta kehosta olla remontin tarpeessa. Onneksi tammikuun maratonille on vielä aikaa. Mikäli loppusyksystäkään ei ala ajat alimatkoilla parantua, niin vasta sitten on aihetta huoleen.

    VastaaPoista