sunnuntai 5. elokuuta 2012

Viikko 31

Ma 30.7; am: jalkaterä- ja lonkkajumppa. pm: 12km
Ti 31.7; pm: 2km / 2x3km kovaa, 5min. palautus välissä / 4km. Yht. 12km
Ke 1.8; pm: 13km
To 2.8; pm: keskivartalo- ja lonkkajumppa + 19km
Pe 3.8; pm: 9km rennosti, sis. 3x100m kiihdytykset
La 4.8; pm: 2km verkka + Häijään hölkkä (13,2km): 52.47 + vajaa 1km verkka. Yht. 16km
Su 5.8; pm: 15km

Viikko 31: juoksua yht. 96km

Ihan hyvä viikko oli reenien puolesta. Hieman loppuviikosta oikea lonkka alkoi taas kinnailla kivuliaasti, mutta ei mitään radikaalia (ainakaan vielä). Olen sitä kyllä koettanut jumpata aktiivisesti, joten toivottavasti ei tulisi mitään ylimääräisiä ongelmia.

Lauantaina kävin Sastamalan perukoilla vetämässä 13,2km mittaisen kisan. Olikin aika rankka juoksu, johtuen älyttömän rastaasta reitistä. Mäkeä ja nimenomaan ylämäkeä siitä ei kyllä tottavieköön puuttunut. Heti ekalla kilsalla oli hirmu jyrkkä lasku jota seurasi lähes yhtä jyrkkä nousu. Tämän jälkeen oli muutama tasaisempi kilsa, mutta sitten kilsat 4-8 olivat lähestulkoon yhtämittaista nousua. Ainakin ne imivät mehut kaltaisestani taapertajasta. Olin suunnitellut, että juoksen reitin kyllä sinne 50min. hujakoille, mutta oikeaksi vuoristoetapiksi osoittautunut reitti karsi matkalla moiset luulot. Vauhti oli 8km paalulla tippunut 4min/km tienoille, mutta tasaisemman ja laskuosuuden seuratessa runnoin taas kovempaa. Fundeerasin että loppumatkalla tuskin enää on mitään ihmeempää nousua. Mitä vielä! Viimeiset 2,5km olivat sellaista loivaa ja hivuttavaa nousua. Kaiken lisäksi reitti kulki tässä kohdin peltoaukion vieressä, jossa puhalti kova vastatuuli. Hyydyin aika tehokkaasti ja loppujen lopuksi vauhtikin putosi 4min/km huonommalle puolelle. Reitin rankkuudesta johtuen olen kuitenkin suht tyytyväinen ja ainakin kisa kävi erittäin hyvästä kovasta reenistä.

Paljon tässä on kyllä tehtävää mikäli haluaa kisakunnon kohentuvan. Noissa ylämäissä taas kerran huomasin miten tää ruhoni hapenottokyky on heikolla tilalla 2 vuoden takaiseen verrattuna. Tähän pääasiallinen syy on ehdottomasti se, että painoa on liikaa. Pitäskö rueta puputtamaan porkkanoita ja litkimään pussukeittoja. Buahhahhahhaa!! Hyvä vitsi, eikö vain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti