maanantai 25. kesäkuuta 2012

Viikko 25: lähtötilanne kohti tosireenejä

Ma 18.6; AM: 5km. PM: 15km. Yht. 20km
Ti 19.6; AM: 5km. PM: 13km + tukilihasjumppa. Yht. 18km
Ke 20.6; PM: 2km + 5x5 mäkivetosarjat + 5km. Yht. 10km
To 21.6; PM: 10km
Pe 22.6; AM/PM: 18km
La 23.6; PM: 11km
Su 24.6; PM: 14km

Viikko 25: juoksua yht. 101km

Oiskohan tämä nyt aika aloittaa oikeesti reenaamaan. Ainakin sellanen oli vähän niin kun yritys, eikä hassumpi ollutkaan. Tein kesän ensimmäiset mäkivedot ja muutenkin kroppa sai ihan hyvin runtua. Mentiin Maijan kanssa torstaina jo juhannuksen viettoon mökille Keuruulle, joten to-la lenkit tein Keuruun maastoliikuntakeskuksen vaativilla radoilla. Kyllä jalat välillä vähän ihmetteli kun koko ajan oli mäkeä ylös tai alas. Täällä Porissa kun on nykyään tottunut tällasta tasasta tiettä läpyttämään.

Mäkivedot jättivät jälkeensä seuraavanlaisia huomioita:

a) hapenottokyky on tällä hetkellä surkea
b) jalkojen voimataso ei ole sitä mitä sen pitäisi olla
c) keskivartaloakin pitäisi harjoittaa enemmän
d) suorituskyky on tällä hetkellä kokonaisuudessaan luvattoman heikko
e) elopainoa on ihan liikaa, elikkä olen maratonjuoksua harrastavaksi läski

Tästä pitää koettaa rakentaa kohti parampaa. Kohtaan e tosin pitää todeta, että vaikka painoa onkin juuri nyt aivan liikaa, niin syömisessähän meillä ei tingitä, se kun on aivan liian kivaa. Painon pitää lähteä reenaamalla eikä millään säälittävillä dieeteillä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, siitä se lähtee! Ekat mäkivedot ovat aina vaikeita, mutta parin-kolmen kerran jälkeen kulkee jo huomattavasti paremmin.

    ps. Air Finlandilla olisi vieläkin pari ”-50%” –tarjousta viikon lomasta Dubaissa tammikuussa (lennot + neljän tähden hotelli kahdelle henkilölle alk 1300e), mutta noissa on vaan matkustuspäivä keskiviikko mikä on turhan lähellä maratonia joka on perjantaina. Parempi olisi mennä paikan päälle jo edellisenä viikonloppuna että ehtii totuttautumaan lämpöön – vaikka kisan aikana ei aikaisen lähdön ansiosta toivottavasti ehdi hellettä tullakaan, lienee siellä kuitenkin aika paljon lämpimämpää kuin Suomessa tammikuussa.

    VastaaPoista
  2. Eikös tässä käynyt niin, että tuo Air Finland hakautui juuri konkurssiin, eli se niistä halvoista lennoista. Jotain muuta pitää sitten keksiä.

    Joo, tammikuun lämpötila saattaa tosiaan olla "hieman" erilainen täällä Suomessa kuin Dubaissa. Hyvissä ajoin pitää kyllä mennä paikan päälle kikkailemaan, että elimistö ehtii tottua lämpöön.

    VastaaPoista