sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Hieno viikko kokonaisuudessaan

La 25.2
PM: tukilihasjumppa + 15km

Su 26.2
PM: 25km

Viikon 8 reenit: juoksua 102km + 1h 20min. hiihtoa

Lauantaina sateli hieman lunta, mutta illasta ilma oli mitä mainioin. Aurinko pilkotti aina välillä, vaikka pääsääntöisesti oli pilvistä. Kova tuuli teki lenkistä yllättävänkin kylmän. Pakkasta ei ollut nimeksikään, mutta silti kypäräpipoa oli ikävä koska korvaparat paleli puhurissa. Itse juoksu sujui mainiosti. Oikeastaan pitkään aikaan ei olekaan tuntunut näin hyvälle.

Tänään vedin viikon pitkän lenkin. Ilma oli aivan loistava. Aurinko paistoi iltäpäivällä pilveettömäötä taivaalta kun lähin juoksemaan. Ainoa ongelma oli, että myötätuulessa ja vasten aurinkoa juostessa vaatetta tuntui olevan hieman liikaa. Vastatuulessa tunne tosin katosi nopeasti. Meno oli ihan perushyvää, mutta ihan viimeisillä kilometreillä alkoi painamaan jaloissa aika lailla. Vikat kilsat menivätkin ehkä hieman raahautumisen puolelle.

Viikon saldoon olen kuitenkin tyytyväinen. Hallissa tehdyt vetoreenit eivät vielä ole alkaneet vaikuttamaan toivotulla tavalla. Nyt olen neljänä viikkona tehnyt vetoreenin kerran viikossa. Lähinnä peruslenkuttelu on vetojen aloittamisen jälkeen tuntunut raskaammalta ja kunto huonontuneen. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että näin se mulla toimii alussa joka vuosi. Kun mennään vähän eteenpäin ja vedot alkaa vaikuttaa toivotulla tavalla, niin lenkitkin muuttuvat (toivottavasti) kevyemmiksi / juoksu kulkevaisemmaksi.

2 kommenttia:

  1. Sullahan menee treenit ihan mallikkaasti, hyvä juttu! Tsemppiä kevään treeneihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Nyt on homma tosiaan sujunut viimeisen kahden kuukauden aikana. Pitää keväällä testata muutamissa kisoissa, kuinka kovassa (tai kehnossa) tolassa ollaan vauhdin suhteen.

    VastaaPoista