sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Viikot 51 ja 52

Viimeisiä viedään tästä vuodesta. Seuraavassa 2 edellisen viikon treenit ja jotain yleistä kotkotusta elostani, eli siis ei mitään hohdokasta luettava :) En todellakaan ole vielä mitään ohjelmaa noudattanut, vaan mennyt ihan fiiliksen mukaan. Toki melkomoista lusmuiluahan tämä edelleen on ollut, sitä en voi kiistää enkä edes yritä. Ei vaan ole jaksanut eikä huvittanut kunnolla tiestöä takoa. 

Ma 14.12; a: 5km. i: 11km. Yht. 16km

Ti 15.12; a: 2km. i: 11km. Yht. 13km

Ke 16.12; a: 4km. i: 14km. Yht. 18km

To 17.12; a: 5km. i: 10km. Yht. 15km

Pe 18.12; a: 5km. i: 10km. Yht. 15km

La 19.12; lepo

Su 20.12; p: keskivartalojumppa. i: 10km, sis. 5 sarjaa loikka-askelia ylämäkeen

Viikko 51: juoksua yht. 87km

Koetin saada oikeaa rytmiä treenien muodossa taas tähän elooni. Töissä on melkoinen hässäkkäviikko ja jotkut työpäivät venyivät hieman pitkiksi, tosin ei kohdallani nyt kovin massiivisiksi. Jokaisena arkipäivänä sainkin kammettua itseni juoksemaan ennen töitä ja töiden jälkeen, joskin tiistaina laiskotti niin, että hölkötin aamulla suorinta tietä työpaikalle. Työpäivien venyminen nyt yleisesti on surkea tekosyy passata treenejä, sillä voihan sitä duunissa aina nautiskella sen verta välipalaa, jotta jaksaa pitkänkin työpäivän jälkeen lenkkareita ulkoiluttaa tai tehdä jotain muuta kroppaa sopivasti rasittavaa. Mitään kovempaa rypistystä en kovemman juoksun muodossa jaksanut edes ajatella, ihan normi lenkkeilyä. Perjantai-iltana tuli eräs kaverini kylään ja nautittiin lihafondueta hyvän viinin kera. Sen verta väsyneeksi iski kropan tämä nautiskelu, että lauantaina en tehnyt yhtikäs mitään liikunnallista. Sunnuntaina puhisin keskivartalojumppaa kotona päivällä samalla kun vahtasin ampumahiihtoa töllöttimestä. Illalla hilpasin vielä 10km lenkin, jonka suuntasin taktisesti Hakunilan suuntaan, jossa sahasin erästä pitkähköä ylämäkeä 5 kertaa loikka-askelin ylös osana lenkkiä. 

Ma 21.12; a: 5km. i: 12km. Yht. 17km

Ti 22.12; a: 2km. i: 3km + 3000m/2000m/1000m/2x500m ratavedot, 3min. palautus matkan vaihtuessa ja 1min. palautus 500m vetojen välissä +3km. Yht. 15km

Ke 23.12; a: 5km. i: 10km. Yht. 15km

To 24.12; p: 11km

Pe 25.12; lepo

La 26.12; p: 60min. kuntopiiri i: 9km

Su 27.12; lepo

Viikko 52: 67km

Maanantaina jalat olivat aamulenkillä edellisen päivän ylämäkiloikkien jäljiltä todella jöötissä. Mutkien kautta töihin juostu 5km olikin melkoista könkköstämistä. Jos jalkani osaisivat jutella, olisivat sunnuntain loikkien yhteydessä kyselleet, että "mitähän toi nyt oikein taas puuhaa"? Töiden jälkeen venyttelin hieman ennen lenkkiä, mutta meno oli siltikin erittäin kankeaa. Tiistaina hölkkäsin suoraan kotoa töihin, mutta päätin työpäivän jälkeen lähteä Hiekkaharjun kentälle vetoja kiskomaan. Verryttelin muutaman kilsan, jonka jälkeen aloin lyödä höökiä pyttyyn. Vauhti ei päätä huimannut, mutta muutoin tunnuin jaksavan ihan suht mukavasti, joten vaihdoin lennosta plääniä niin, että kiskoin heti alkuun 3000m pätkän. Ajattelin kokeilla jonkinlaista pyramiditreeniä, joten seuraavaksi 2000m, sitten 1000m ja loppuun vielä 2x500m. Aika poikki olin tuon rupeaman jälkeen ja muutenkin meno Hiekkaharjussa oli ihan "pimeetä meininkiä" sanan kaikessa muodossa. Kentällähän ei ole valoja lainkaan, mutta viereiseltä lätkäkentältä kyllä kajastaa sen verta valoa, että ei nyt ihan säkkipimeässä tartte juosta. Henkisestihän mun touhu on muuten vaan usein ihan himmeetä, joten nyt myös fyysisesti :)

Tuli alkuviikosta treenien jälkeen vahdattua la-su yön NFL-kierroksen pelejäkin iltaisin jälkilähetyksien muodossa siihen malliin, että nukkumaan menoa venähti aika myöhäiseen. Keskiviikkona väsyttikin turkasesti kun herätyskello aamulla rämisi. Siinä hötäkässä unohin, että toin eilen työpaikan pukkarista pyyhkeen kotiin pestäväksi enkä tietenkään muistanut toista viedä tilalle. Ei todellakaan ollut edes eka kerta kun näin käy!!  No aina sattuu, harvemmin tapahtuu... Työpäivän jälkeen lönköttelin 10km lenkin ja olin valmis joulua viettämään. Jouluna tuli perinteiseen tyyliin syötyä vallan mahdottomasti. Kuuluu mielestäni asiaan ja syömistä toki harrastan muutenkin aina aika messevästi. Aattona tein päivällä lenkin, mutta joulupäivänä olo oli niin turpea, että vaan olla öhnötin kotosalla. Tapaninpäivänä olen usein tehnyt pitkän lenkin, mutta tänä vuonna en siihen taipunut. Kuntopiiriä sen sijaan aloin kotona veivaamaan hieman ennen puolta päivää ja aika tehokkaasti sainkin tohotettua eri liikkeitä. Illalla vielä pieni lenkki löhöämistä huoltamaan. Nyt sunnuntaina sitten vaan laiskotti niin, että lenkit ja kaikki muukin liikunta jäi vain ajatuksen asteelle. 

Vuosi 2020 alkaa kohta olla taputeltu. Viikon kuluttua eletään jo vuotta 2021. Kohdallani tämä tarkoittaa myös vanhenemista, koska olen syntynyt vuoden toiseksi viimeisenä päivänä :) Mitään ikäkriisiä en pode enkä ole koskaan potenutkaan. Henkisestihän olen hädin tuskin aikuinen vieläkään. 

Palaan asiaan päivitysten muodossa viimeistään viikon kuluttua perinteisen vuoden yhteenvedon merkeissä. Juoksun sarallahan kulunut vuosi on ollut erinomainen ja kerrankin voi kertoa kivoista asioista niiden iänikuisten vammoista turinointien sijaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti