sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Viikko 8

Ma 20.2; i: 10km
Ti 21.2; i: pientä jumppaa
Ke 22.2; a: 5km. i: 10km. Yht. 15km
To 23.2; a: 4km. i: 6km. Yht. 10km
Pe 24.2; lepo
La 25.2; i: 15km
Su 26.2; lepo

Viikko 8: juoksua yht. 50km

Maanantaina painelin lekurille testeemaan, mikä kumma keuhkoissa aina vaan röhisee. Lekuri tutki ja sanoi keuhkoista kuuluvan "taudin kaltaista" röhinää. Testit tehtiin ja tuloksia lupasi soitella vielä saman päivän aikana mykoplasmatestiä lukuun ottamatta, jonka tuloksena saamisessa menisi muutama päivä. Jotkut vasta-aineet olivat hieman kohollaan, mutta niin tuppaavat kuulemma pitkän röhän jälkeen olemaan. Suositus oli, että kevyttä liikuntaa saisi harrastaa, mutta ei liian rasittavana. Raskas hengästyminen vasta kun olo on täysin terve. Päättelin omalla logiikalla tämän tarkoittavan kevyttä juoksua sopivan pienenä määränä. Mykoplasmatesti oli myös onneksi negatiivinen, eli mistään tosi pahasta sitkeästä ei sentään ole kysymys.

Tiistain työpäivä venähti myöhään enkä enää jaksanut kun hieman jumpata kotona. Keskiviikkona tuntui ekan kerran pitkään aikaan aika normaalilta juostessa, mikä tietty oli lupaava merkki lopullisesta paranemisesta. Torstaina "juoksu" oli todellisuudessa kauheaa rämpimistä. Lunta oli tuiskuttanut taivaan täydeltä jo koko edellisen yön ja pyry jatkui pitkin päivää. Tuskailin lyhyet lenkit aamulla ja iltapäivällä. Illaksi jouduin vielä lähtemään kokoukseen Vaasaan jossa kesti iltamyöhään saakka. Kotona olin vasta lähellä puolta yötä eikä nukkumisesta tullut koko yönä oikein mitään. Perjantaina olinkin aivan rättiväsynyt koko päivän enkä viitsinyt edes ajatella mitään liikuntaan liittyvää. Riitti kun käveli töistä kotiin ja rojahti sohvalle. Lauantain lenkki oli mukava. Kulku oli hyvää ja jaksoin mukavasti. Jospa tässä pikku hiljaa pääsisi taas treenejä aloittamaan.

Tulen tekemään myös päivityksiä vuoden kisaohjelmaan. Niistä kirjoitan joskus enemmän, mutta ainakin Paavo Nurmessa en tule juoksemaan kun korkeintaan puolimaratonin. Kokonaisen aika koittaa vasta syksyllä Ruskamaratonille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti