sunnuntai 21. elokuuta 2016

Viikko 33

Ma 15.8; p: 5km. i: 3km + 1h 40min. punttisalitreeni + 4km. Yht. 12km
Ti 16.8; a: 10km. i: 15km. Yht. 25km
Ke 17.8; i: 13km, sis. 3x2km vedot, 1km hölkkää vetojen välissä + 3x100m kiihdytykset lenkin loppuun
To 18.8; p: 7km. i: 14km. Yht. 21km
Pe 19.8; p: keskivartalojumppa. i: 10km, sis. muutama koordinaatioharjoitus ja epämääräinen määrä kiihdytyksiä
La 20.8; p: 4km + Kuula hölkkä (11,3km kisa): 43.24 + 2km. Yht. 17km
Su 21.8; i: 12km

Viikko 33: juoksua yht. 110km

Toinen lomaviikko, joka myös hurahti pitkälti olympialaisia katsellen. Harrastin samaa kaavaa kuin edelliselläkin viikolla, eli aamupäivällä katselin koostelähetyksen yön yleisurheiluista ja sitten koetin jotain itsekin treenailla. Viikko huipentui 4v. ehdottomaan penkkiurheilun kohokohtaan, eli miesten olympiamaratoniin. Pitää hieman paukuttaa henkseleitä oman tietämyksen suhteen, sillä ennustin jo yli 3 vuotta sitten, että Eliud Kipchoge on seuraava maratonin olympiavoittaja ja tämähän nyt toteutui. Maratonin ohella yleisurheilusta jäi kisoista kohokohtina mieleen Etelä-Afrikan Wayde Van Niekerkin hurja 400m ME-juoksu ja tietyti Mo Farahin tuplamestaruus vitosella ja kympillä. Myös naisten pitkät matkat tarjosivat parastaan. Telinevoimistelun miesten 6-ottelu oli myös huippujännä ja arvostan kyllä korkealle jo toisen kerran tässä hurjassa koitoksessa kultaa ottanutta Japanin Kohei Uchimuraa. Myös uinneissa oli paljon huikeita suorituksia. Vaikka katsoin myös silmä kovana triathlonit ja pyöräilyt, niin näissä lajeissa olympialaiset eivät vaan ole millään muotoa lajien parasta antia. Ranskan ympäriajo (myös muutkin ympäriajot) menevät pyöräilyssä heittämällä edelle ja samoin triathlonissa Havaijin Ironman, jossa se triathlonin todellisen herruus ratkaistaan, ainakin omasta mielestäni.

Olympialaiset on nyt ohi, mutta seurattavaa toki piisaa. Pyöräilyssä alkoi Espanjan ympäriajo Vuelta a Espana ja suunnistuken MM-kisat starttasivat myös parahiksi. Ensi kuussa alkaa myös jenkkifutiksen NFL ja futiksen mestareiden liiga. Tylsää ei siis tule olemaan :)

Omat treeniviikon aloitin nujuamalla heti maanantaina punttisalilla rautojen kimpussa. Keskiviikkona lykkäsin muutaman kipaleen 2km vetoja jotka eivät kovin kummoisesti kulkeneet. Toisena viikon kovana treeninä toimikin sitten Kuula hölkkä Alavudella. Reitti oli tässä 11,3km kisassa aika rankka. Alkuun mentiin n. 2,5km tietä pitkin, joka oli oikeastaan loivaa nousua koko ajan. Sitten vuorossa olikin vaihtelevaa kuntorataa aina viimeiselle kilometrille saakka ja eipä tuolla juuri tasaista ollut. Välillä alusta oli myös ikävän pehmeä ja näin painavan möhryken askelhan ei moisesta oikein tykkää. Mäissä vauhti hiipui välillä @4.00 huonommalle puolelle, mutta muutoin olen kisaan ihan tyytyväinen. Kuten aika usein tällaisessa pienemmässä kisassa, juoksin alun jälkeen koko matkan yksin. Vaasan Antti Ranta-Aho paineli horisonttiin jo ekalla kilsalla, jonka jälkeen jolkottelin hopeasijalla koko matkan maaliin saakka. Reitin mäkisyyden ja vaihtelevan alusta takia en ole kovin huolissani vauhdistani, vaikka se ei kovin hääviä ollut. Ensi lauantaina juoksen virallisesti mitatun kympin Oulu-juoksussa ja sen aika kertonee tuloskunnosta ehkä jo jotain konkreettista. Siellä tuskin tarvitsee myöskään yksi taivaltaa, ainakaan koko matkaa. Tulosta en toki tavoittele kovin tosissaan, vaan onnistunut treeniviikko on pääasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti