maanantai 22. kesäkuuta 2015

Viikot 24 ja 25

Ma 8.6; lepo
Ti 9.6; i: 6km
Ke 10.6; p: pientä lonkka- ja jalkateräjumppaa. i: 60min. pyöräily, sis. 5 x pitkän mäkivedon
To 11.6; p: 90min. punttisalitreeni + 10min. crosstrainer. i: tunnin hieronta
Pe 12.6; lepo
La 13.6, a: 9km
Su 14.6; lepo

Viikko 24: juoksua yht. 15km

Huiman 2 viikkoisen loman ensimmäinen viikko. Päätin keskiviikkona pyörän kanssa hieman testata, mitä hapenotto tuumaa kunnon mäkivedoista. Ajelin hieman mutkien kautta Lausteen kuntoradalle, josta löytyy erittäin jyrkkä ja myös aika pitkä mäki. Heti ensimmäinen veto pisti puuskuttamaan ja seuraavissa hengitys vinkui jo kuin teuraalle vietävä sika. Itseäni toistamisen uhallakin toistan, että suorituskyky on luvalla sanoen kehno. Turha moisesta on toki burnata koska aivan selvää on millä tuo korjataan. Ruho pitää saada liikkeelle lusmuilun sijaan.

Perjantaina lensimme Machesterin kautta Skotlannin ylämaalle, tarkemmin Invernessiin. Lauantaina kävinkin aamulenkillä kaupungin halki virtaavaa River Nessiä myötäillen. Muutaman kilsan hölkättyäni näin suuren joukon juoksijoita kirmaamassa ympäri suurta ruohokenttäaluetta. Takaisin päin tullessa oli pakko pysähtyä kysymään, mikä oli homman nimi. Ylämaan maratoonarit vetivät 5km testijuoksua, joka kuulemma järjestetään Invernessissä kesäisin joka viikko. Paikalliset juoksijat kertoivat maratonin olevan Skotlannissa ja varsinkin ylämaalla todella suosittua nykyisin. Kutsuivat myös katsomaan iltapäivällä Skotlannin perinteistä hockey-matsia, joka on kuulemma muihin lajin versioihin verrattuna todella väkivaltainen. Tajusin vasta majapaikkaamme juostuani, että en huomannut kysyä pelin alkamisaikaa ja se jäikin näkemättä muiden tohotusten takia. Tämähän oli viikko jolloin alunperin piti sunnuntaina juosta Liverpoolissa maraton, mutta nyt tuo päivä kului Invernessissä olutta siemaillen ja rasvaista pubiruokaa mättäen, joka toki oli myös antoisaa ja kivaa puuhaa :) Kävimme myös paikallisessa viskitislaamossa katsomassa kunnon skottiviskin valmistusta ja mukaan tarttui myös pullo 16v. vanhaa Lagavulin Single Malt visiä.

Ma 15.6; lepo
Ti 16.6; a: 8km
Ke 17.6; lepo
To 18.6; p: 7km. i: keskivartalojumppa
Pe 19.6; p: 8km
La 20.6; i: pintä lihasjumppaa
Su 21.6; i: tunti pihatöitä + 5km

Viikko 25: juoksua yht. 29km

Heti maanantaina oli Skotlannin reissumme yksi kohokohdista kun vuokrasimme auton ja lähdimme maisemakierrokselle. Tarkoitus oli ajella Loch Nessin länsipuolta Fort Williamiin ja tulla pois järven toista puolta. Vasemmanpuoleista liikennettä tuli testattua ensi kertaa, mutta ihan hyvin homma sujui heti alusta pitäen. Ylämään vuoristotiet vaan ovat todella kapeita eikä turistin tehnyt niillä liikaa mieli hurjastella. Maisemat olivat todella upeat. Fort Williamin lähellä tuli vielä noustua hissillä Iso-Britannian korkeimman huipun Ben Nevisin lähellä sijatsevalle vuorelle. Aivan huipulle hissi ei vienyt, mutta näkyvät olivat huikeat. Maisemien lisäksi matkalla oli pari aivan loistavaa ruokapaikkaa ja kahvilaa. Niissä ape maittoi ja silmä lepäsi. Reissumme päättyi keskiviikkona tai pikemminkin ke-to välisenä yönä. Matkan jälkeen emme viitsineet lähteä ajelemaan mökille Keski-Suomeen, saati sitten tavalliselle juhannuksen viettopaikalle serkkujen mökille Kalajoen pohjoispuolelle. Tyydyimme viettämään city-juhannusta Turussa. Juostuakin tuli viikkoon huimat 29km. Torstain ja perjantain lenkkien jälkeen nivuseen ei tuntunut juuri yhtään, mutta sunnuntai-iltana koski melkoisesti niin nivuseen kuin koko oikeaan alavatsaan. Ei tämä nyt oikein käynnisty, mutta koetetaan jotain puuhastella.

Alla vielä muutamia otoksia Skotlannin ylämaalta.

Viskiä valmistumassa Glen Ordin tislaamolla


River NessHuima rassimme ylämaan maisemamatkalle.
Maisemaa Fort Augustuksen ja Fort Williamin välillä.
Fort Williamin seutu huipun tuntumasta kuvattuna.
Kohtalaisen hyvät maisemat tällä "valtatiellä" Loch Nessin itäpuolisella ylängöllä.
Ei näkynyt hirviötä.
Invernessissä oli paljon kivoja pubeja, mutta tämä Castle Tavern oli ehdoton suosikkimme.

Testasin Tavernissa paikallista perinneherkkua Haggista luonnollisesti ison oluen kera. Hyvää oli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti