sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Viikot 21 & 22: Akillesvaivoja

Ma 21.5; a: 7km. i: 13km. Yht. 20km
Ti 22.5; i: 11km
Ke 23.5; lepo. p: tunnin hieronta
To 24.5; i: 60min. crosstraineria
Pe 25.5; a: 40min. sisäsoutua + 20min. crosstraineria
La 26.5; lepo
Su 27.5; p: keskivartalojumppa. i: 60min. crosstraineria

Viikko 21: juoksua yht. 31km

Ja näinhän tässä taas kävi: vaivat tulivat riesaksi. Oikea akilles kipeytyi viikon alussa niin kipeäksi, että juoksemista oli mahdotonta jatkaa. Keskiviikkona kävin lekurissa ja ultraäänitutkimuksessa. Olivat heti ultrassa sitä mieltä, että akilles on pahasti tulehtunut ja kuulemma suunnilleen tuplaten terveen jalan jännettä paksumpi. Sain vielä lähetteen ortopedille, jolle menin perjantaina. Ortopedi tsiikasi ultrassa otettuja kuvia, käänteli koipea ja teki jos jonkinmoisia liikekokeiluja. Meinasi että ainakin 3-4 viikkoa pitää olla juoksematta, syödä vahva tulehduskipulääkekuuri, jumpata akillesta sopivilla liikkeillä ahkeraan ja tietty pitää siinä kylmää useasti päivässä. Sain kuitenkin vielä lähetteen magneettikuvaukseen, koska ortopedi oli sitä mieltä, että jänne kun on keskeltä paksuuntunut ja kerännyt nestettä, pitää varmistaa ettei siellä ole repeämiä. Onneksi omaan hyvän vakuutuksen näille jo niin tutuiksi tulleille vaivoilleni ja sainkin heti seuraavan viikon alussa maksusitoumuksen vakuutusyhtiöltä. Toivon todella, että sitten kun kuvissa käyn, ei repeämiä tms. löytyisi, koska sittenhän edessä on luonnollisesti paljon pidempi tauko tai jopa puukotus.

Ma 28.5; a: 60min. sisäsoutua
Ti 29.5; lepo, a: tunnin hieronta
Ke 30.5; p: 1h 10min. soutua
To 31.5; lepo
Pe 1.6; lepo
La 2.6; lepo
Su 3.6; i: 1h 20min. pyöräily

Viikko 22: juoksua 0km

Mennään nyt korvaavien treenien muodossa, vaikka ne eivät kovin suureti houkutakaan. Toisen lomaviikkoni alussa menin käymään Seinäjoella tekemässä pihahommia ja muuta kunnostusta edelleen myytävänä olevaan lääväämme, joka nyt ei vain tunnu kenellekään kelpaavan. Tämä on ollut ikävähkö yllätys, sillä kämppä on hyvin rempattu, siinä on siisti piha ja jopa oma pihakota. Lisäksi sen sijainti on aivan huippu, sillä siitä on Seinäjoen keskustaan vain reilun 2km matka. Oletin tätä ostaessani, että jos joskus tulen sen myymään, menee se kaupaksi helposti. Nyt mokomaa on myyty jo yli puoli vuotta, eikä vielä ole kauppoja syntynyt. No mutta takaisin asiaan. Maanantaina temmoin sisäsoutua. Kun sitten tiistai-iltana menimme Seinäjoelta kesämökillemme Keuruulle, ei mukana ollut pyörää ajettavaksi. Niinpä kiskoin reippaan tunnin soututreenin täysin surkeasti soudettavalla lotjallamme. Vitutus tämän jälkeen oli tapissaan.

Torstaina menin ottamaan lisää mustetta ihon alle ja nyt uusi tatuointi komistaa oikeaa käsivartta edellisten lisäksi. Pidin samalla suosiolla muutaman lepopäivän kunnes nyt viikon päätteeksi tein ihan hyvän pyörälenkin Vantaanjoen reittejä ja Paloheinän polkuja kierrellen. Ensi tiistaina menenkin sitten magneettikuvaukseen selvittämään akilleksen lopullisen kohtalon. Sormet ristiin, että kyseessä olisi "vain" tulehdus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti